Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: [Michał Dobrowolski] Pierwsze ślubne

Mieszany widok

Smile [Michał Dobrowolski] Pierwsze ślubne

Witam!!!

Pierwsze ślubne zdjęcia, amatorsko, bez większego wcześniejszego doświadecznia (co pewnie widać :-D)

Z dużej ilości błędów sam zdaje sobie sprawę, ale pewnie nie ze wszystkich.
    Chyle, więc czoła fotografom którzy na co dzień się z tym zmagają (i sobie fantastycznie radzą )

Sam dobry kadr, to nie lada wyzwanie na takiej uroczystości. Ważne momenty, szybkie przemieszczanie się. Sam pomysł na zdjęcie w trakcie ceremonii w danym momencie. U mnie dużo przypadku, a mało raczej przemyślanego fotografowania. Widoczne więc braki na zdjęciach i przy obróbce - zachowanie spójności kolorystyki przy świetle mieszanym. Pomimo tego ciekaw jestem Waszych opinii oraz wskazówek, szczególnie osób które zajmują się na co dzień tego typu fotografią.

Ze względu na ograniczoną ilość zdjęć zamieszczanych na raz, kolejne będą w następnych postach.

pozdrawiam!!!

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-06-2011 o 15:27

Domyślnie

...kurde az tak słabo, ze nie ma co komentować. Chyba aż tak źle nie jest...

Domyślnie

Raczej tak tego dużo, że aż nie chce się odnosić do poszczególnych.
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

pavlo83jork
    Guest

Domyślnie

Hmmm
    Nie jestem fachowcem żeby się jakoś szczególnie wypowiadać. Jedno co mi się nie podoba to w zdjęciu 14 rozmycie. Widać, że dodane sztucznie w photoshopie, szczególnie się to na poręczy odznacza. Aha i w 5 ten pan niepotrzebnie się tam wciął, bez niego wyszło by to chyba lepiej, ale to tylko moja skromna opinia. Może nie mam racji, niech zawodowcy się wypowiedzą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavlo83jork Zobacz posta
    Hmmm
    Nie jestem fachowcem żeby się jakoś szczególnie wypowiadać. Jedno co mi się nie podoba to w zdjęciu 14 rozmycie. Widać, że dodane sztucznie w photoshopie, szczególnie się to na poręczy odznacza. Aha i w 5 ten pan niepotrzebnie się tam wciął, bez niego wyszło by to chyba lepiej
    Reczywiście 14 rozmyta, zbyt widoczne to jest. Można było mniejsze GO z inną odległoscią od młodej z tatą. Przy 5 - było tam tyle ludków w mieszkaniu, że w ogóle nie było szansy na zadne manewry. Dzieki za opinie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Podsumowując, zdjęcia ok, w bardzo ładny sposób oddają widoczne szczęście pani młodej. Mnie się podoba. Co do warsztatu to może potrzebne małe poprawki w przyszłości, ale ogólnie ok.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jeżeli to pierwszy Twój ślub, to powiem szczerze, że mój "dziewiczy" był dużo gorszy Tak więc wszystko przed Tobą. Trochę mi brakuje owej spójności i konsekwencji, ale to przychodzi wraz z doświadczeniem i nauką Jedyne co mogę poradzić, to zacznij budować SWÓJ STYL, poprzez poszukiwanie kadrów i sposób obróbki. Od Sasa do lasa to nie ta ścieżka. Upór i niesłuchanie "fachowców" w Twoim przypadku powinny przynieść z czasem wymierne korzyści. Zasada jest prosta: to klient cię weryfikuje a nie forumowi specjaliści.
    pozd®ówka
    regulamin pkt 8

Domyślnie

Photographus naprawde dzięki za cenną myśl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów