tylko jest pytanie co rozumiesz przezZamieszczone przez Nemeo
jesli myslisz o jakosci to masz ja tuZamieszczone przez Nemeo
Nie jest znowu tak źle, myślałem że będzie gorzej.
Hmmmm... no nie wiem. średni skanerek domowy do negatywow np. Minolta Scan Dual IV daje rozdzielczość rzedu 4500x3000 i pliki rzędu 4 MB w jpegach z zupełnie przyzwoitą jakoscia. Przy archiwizacji duzej ilości filmów zakup moze byc opłacalny.Zamieszczone przez stdanielo
Mnie sie to 3x2k wydaje troche przymałe to niby około 256 DPI ale...
Janusz
Dlatego napisalem nie najlepiej i nie najgorzej, w tej cenie to chyba nie maja konkurencji, jak na archiwizacje starych negatywow to nie jest to najorsze rozwiazanie. Ja sam caly czas zastanawiam sie nad zakupem skanera do negatywów, ale za duzo na razie alternatyw (monitor, obiektyw, statyw i takie tam). A masz moze jakis skan z Minolty?Zamieszczone przez Janusz Body
pozdrawiam
Daniel
Właśnie, mógłbyś coś pokazać ?A masz moze jakis skan z Minolty?
Zamieszczone przez Nemeo
Skanów ci u nas dostatek :-) tylko to ok 4MB więc hazan mnie zabije jak to tutaj umieszcze ;-) Sprobuje położyc coś na sendit - podam linka wieczorem.
Janusz
WIELKIE dzięki. :-DSprobuje położyc coś na sendit - podam linka wieczorem.
Zamieszczone przez Nemeo
Leży tu: http://s41.yousendit.com/d.aspx?id=0...D2SOFBATPTHVUB
Uwaga 11 MB - 3 szt - ładnie widac co laby pouszkadzały :-) Bez poprawek tak jak wyszły ze skanerka.
Jest chyba tylko 20 downloadow.
Janusz
EDIT: Te klisze dość stare z 1995
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 29-12-2005 o 18:27
Na tym cropie 1:1 widać, że mocno odszumiane softwarowo. Takie maziaje jak z małych cyfrówek.Zamieszczone przez stdanielo