Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Fotografowanie pokazów tanecznych? Potrzebne porady.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Konin

Domyślnie

Co do odcięcia tła, było ciężko, sala ciasna, ogólnie miałem problem z przemieszczaniem się, do dyspozycji tylko jedną stronę(po drugiej były kamery i miałem zastrzeżone, żeby tam nie chodzić.

Kadry faktycznie za krzywe, myślałem, że będzie fajnie, ale się przejechałem...
    Figury mogłem podłapać głównie u najstarszej pary, dzieciaczki tak trochę gorzej sobie radziły, ale i one, i ja robiliśmy co można.

Wkurzali mnie też rodzice, pchali się wchodzili przede mnie i ani przepraszam, ani "pocałuj mnie..."...

Ale już się nie usprawiedliwiam. Dziękuję za miłe słowa
    Moja galeria na forum CB
    Na składzie: 30D + 350D + T28-75 + C90-300 + S18-50 + Helios 44-m4 i 6 + Jupiter 9 + Jupiter 37A

Domyślnie

z odcieciem tła miałem na myśli mniejszą głębię ostrosci-rozmycie tła

na pewno nie masz powodów do wstydu bo zdjęcia wyszly ładne i orgnizator bedzie zadowolony bo jakosc naprawde jest dobra,ja ocenilem tylko z mojego punktu widzenia,wiadomo każdy ma inny gust,styl fotografowania itp.

a z kadrowaniem nabierzesz wprawy-przy reporterce i dokumencie jak robi się pierwszy raz i czlowiek sie stresuje to zapomina o takich rzeczach.

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Jak na pierwszy raz to naprawdę nieźle . rozumiem że kombinowałeś z różnymi ustawieniami itd i nie na wszystko zwracałeś uwagę (a wbrew pozorom jest tego trochę )
    To ja trochę powytykam

Ale nie bierz tego jak czepialstwo (na moich fotach pewnie też są takie rzeczy)
    To są moje takie spostrzeżenia dotyczące dalszego szlifowania i analizy na co jeszcze zwracać uwagę , czy też co jeszcze dokupić

Legenda - w nawiasie numer foty

(2364) Cięcia . Aby nie ciąć koniuszka stopy . Albo cała , albo drastyczniejsze ciachania . - to samo ogólnie się tyczy innych części ciała - ramiona , głowa itd .

(2358) - Czasem jak jest za szeroki plan to radziłbym scropować na kompie
    (ja jako że jestem przyzwyczajony do stałek i do tego że czasem nie moge się przemieszczać to dużo cropuję fot )
    chyba że taki kadr miał na celu też pokazanie publiki .

(2335) - tu trochę za bardzo przechylone , jakby się chciała przewrócić

2329 - tu może bym się pokusił o całą reklamę z prawej jak "pracodawca" chce . Albo inne ujęcie to kard z przeciwnej strony
    czyli reklamy nie ma . choć kadr nie jest zły . Ale takie dodatkowe spostrzeżenie "biznesowe"

2325 - tu aż prosiłoby się z scropowanie tej lampy na górze ale widzę że kadr za ciasny na takie operacje .

2260 - to bym scropował . Ujęcie fajne ale za dużo rozpraszaczy w tle .

2288 - tu ciekawie , ale można spróbować jeszcze cropować do pionu .

2198 - tutaj zasłonięte oczy tancerza

2169 - to tez bym mocniej przyciął . i drugi testowy kadr pionowy .
    (jak para jest przytulona to łatwiej wykorzystać pionowy kadr niż jak są oddzieleni - i jak np dominują kadry poziome i czasem parą się przytuli to można to wykorzystać do pionowego )
    (choć jak widzę jest taki układ na zdjęciu następnym )
    to reasumując bym tylko trochę przyciął to 2169 .

2150 tu spoko wyszło . Przydałoby się tylko bardziej rozmazać tło .

2110 tez super , gdyby nie ta pani w okularkach
    Tu bym może pobawił się photoshopem .
    Ona za bardzo przeszkadza a z racji ciemnego tła pewnie jest łatwa do usunięcia .
    Ale informuje tylko dlatego aby za jakiś czas wprawne oko szukało niespodziewajek jeszcze w wizjerze i naciskało spust w odpowiednim momencie . (chyba że inne momenty są jeszcze gorsze)

Oki , to na razie tyle . na razie muszę uciekać . Wrócę wieczorem .

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

A mówiłem żeby poczekać na sam koniec, kiedy rodzice będą znudzeni zdjęciami
    Technicznie ok, ale faktycznie popracuj nad kadrem. W tego typu zdjęciach ucięte ręce czy nogi całkowicie dyskwalifikują zdjęcie. Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Konin

Domyślnie

Poszukiwacz, niestety stosując się do twojej rady nie zrobiłbym zdjęć wcale, to nie był turniej, a że co chwilę wychodził dzieciak inny to co chwilę ktoś próbował zdjęcia robić...
    Co do kadrów mea culpa, przy następnej okazji postaram się poprawić
    Moja galeria na forum CB
    Na składzie: 30D + 350D + T28-75 + C90-300 + S18-50 + Helios 44-m4 i 6 + Jupiter 9 + Jupiter 37A

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów