Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 24-70 f2.8 L- mydło, ratunku!

Domyślnie

google mi nie pomogło, czym ten syndrom się objawia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jak na moje, to "Syndrom Wyspy Bahama"
    A coś bliżej? Mignął mi chyba gdzieś taki nick na forum, ale nie zdążyłem go jakoś oblec w zespół cech chorobowych.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziki Zobacz posta
    google mi nie pomogło, czym ten syndrom się objawia?
    Jakiś czas temu, na tym forum pojawił się user o nicku "Wyspa Bahama". Jego "misją dziejową" było opisywanie swoich problemów z obiektywem 24-70L. Pokazywał zdjęcia, pisał testy, narzekał. Reasumując, był bardzo z niego niezadowolony. A cała jego aktywnośc podpadała pod nerwice natręctw. Niestety, nie przyjmował argumentów, że jego obiektyw nie jest pierwszej młodości i ma mocno wyeksploatowaną mechanikę, i nie można na jego podstawie konstruować wniosków ogólnych o modelu. Do tego, zdjęcia które pokazywał, ewidentnie świadczyły o nieumiejętności używania jasnego obiektywu. Wiele z nich była poruszona, lub "wyjechana" z GO.
    Od tamtej pory używam terminu "Syndrom Wyspy Bahama" - w skrócie SWB - dla podobnych mu zjawisk. Czyli, kiedy ktoś zaczyna narzekać na obiektyw, a po prostu nie ogarnia aspektów technicznych, lub - tak jak tutaj - rzuca zarzutem, nie rozwija tematu i znika.
    Biorac pod uwagę, że jednopostowiec wpada z takimi wiadomościami, nie rozwija tematu i znika, podejrzewam, że to zwykła prowokacja. Gdyby to nie był SWB, dostalibyśmy kilka przykładowych zdjęć i dodatkowe informacje.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja jednak będę dzielnie czekał na informacje ze strony Tematodawczyni, bo może zaczęła już dłuuugi weekend, czego i Wam Koleżanki i Koledzy życzę.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jakiś czas temu, na tym forum pojawił się user o nicku "Wyspa Bahama". Jego "misją dziejową" było opisywanie swoich problemów z obiektywem 24-70L. Pokazywał zdjęcia, pisał testy, narzekał. Reasumując, był bardzo z niego niezadowolony. A cała jego aktywnośc podpadała pod nerwice natręctw. Niestety, nie przyjmował argumentów, że jego obiektyw nie jest pierwszej młodości i ma mocno wyeksploatowaną mechanikę, i nie można na jego podstawie konstruować wniosków ogólnych o modelu. Do tego, zdjęcia które pokazywał, ewidentnie świadczyły o nieumiejętności używania jasnego obiektywu. Wiele z nich była poruszona, lub "wyjechana" z GO.
    Od tamtej pory używam terminu "Syndrom Wyspy Bahama" - w skrócie SWB - dla podobnych mu zjawisk. Czyli, kiedy ktoś zaczyna narzekać na obiektyw, a po prostu nie ogarnia aspektów technicznych, lub - tak jak tutaj - rzuca zarzutem, nie rozwija tematu i znika.
    Biorac pod uwagę, że jednopostowiec wpada z takimi wiadomościami, nie rozwija tematu i znika, podejrzewam, że to zwykła prowokacja. Gdyby to nie był SWB, dostalibyśmy kilka przykładowych zdjęć i dodatkowe informacje.
    Chyba tu właśnie leży pies pogrzebany
    pozd®ówka
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

No to ja nabije sobie posta. Idź do miejsca gdzie to kupiłeś i zgłoś reklamację

Dopiero zaczyna Awatar ptr8
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A wogóle obiektyw był kupowany jako nówka w sklepie czy używany "okazyjny" ?
    Puszek kilka i słoiczków do kompletu

Fotografia ślubna Kraków

Domyślnie

bez zdjęć z exifem nic nikt nie pomoże nawet jak by potrafił go rozebrać i złożyć w 2 minuty to co za różnica czy kupiony był używany czy nowy pewnie w go sie nie mieści albo czasy ma za krótkie
    Komentujesz zdjęcie powiedz co ktoś źle zrobił żeby robił coraz lepsze

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów