google mi nie pomogło, czym ten syndrom się objawia?
google mi nie pomogło, czym ten syndrom się objawia?
Jakiś czas temu, na tym forum pojawił się user o nicku "Wyspa Bahama". Jego "misją dziejową" było opisywanie swoich problemów z obiektywem 24-70L. Pokazywał zdjęcia, pisał testy, narzekał. Reasumując, był bardzo z niego niezadowolony. A cała jego aktywnośc podpadała pod nerwice natręctw. Niestety, nie przyjmował argumentów, że jego obiektyw nie jest pierwszej młodości i ma mocno wyeksploatowaną mechanikę, i nie można na jego podstawie konstruować wniosków ogólnych o modelu. Do tego, zdjęcia które pokazywał, ewidentnie świadczyły o nieumiejętności używania jasnego obiektywu. Wiele z nich była poruszona, lub "wyjechana" z GO.
Od tamtej pory używam terminu "Syndrom Wyspy Bahama" - w skrócie SWB - dla podobnych mu zjawisk. Czyli, kiedy ktoś zaczyna narzekać na obiektyw, a po prostu nie ogarnia aspektów technicznych, lub - tak jak tutaj - rzuca zarzutem, nie rozwija tematu i znika.
Biorac pod uwagę, że jednopostowiec wpada z takimi wiadomościami, nie rozwija tematu i znika, podejrzewam, że to zwykła prowokacja. Gdyby to nie był SWB, dostalibyśmy kilka przykładowych zdjęć i dodatkowe informacje.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ja jednak będę dzielnie czekał na informacje ze strony Tematodawczyni, bo może zaczęła już dłuuugi weekend, czego i Wam Koleżanki i Koledzy życzę.
No to ja nabije sobie posta. Idź do miejsca gdzie to kupiłeś i zgłoś reklamację![]()
A wogóle obiektyw był kupowany jako nówka w sklepie czy używany "okazyjny" ?
bez zdjęć z exifem nic nikt nie pomoże nawet jak by potrafił go rozebrać i złożyć w 2 minuty to co za różnica czy kupiony był używany czy nowypewnie w go sie nie mieści albo czasy ma za krótkie
Komentujesz zdjęcie powiedz co ktoś źle zrobił żeby robił coraz lepsze