Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115

Wątek: Solidny kompakt z dużą matrycą.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Za igi;
    wystarczy porównać wysokie iso kompaktu i Nexa.
    Ja często działam w marnym oświetleniu, i tu (np. w muzeach) Nex sprawda się genialnie.

Ze "starcych" kompaktów uzywam (b. rzadko) Olympusa 5060. Wspaniały aparat: 5 mpx, raw, tiff, jpg, magnezowa obudowa, świetna optyka, macro, obracany ekran. To był jeden z topowych modeli Olka z 2005 roku; dałem za niego... 2700 zł. Traz kurzy się w szafie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Wystarczy porównać jasność obiektywów i wiadomo już, że w takim kompakcie z jasną optyką nie będzie trzeba używać wysokich czułości tak często, jak w NEXie. Czułości można porównać, ale średnie z kompaktu z wysokimi z NEXa.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Za igi;
    Ja często działam w marnym oświetleniu, i tu (np. w muzeach) Nex sprawda się genialnie.
    Każdy aparat ma swoje przeznaczenie, na niskich ISO, Samsung NX5 z 30/2 morduje wręcz Canona 60D + 28/1,8, kiedy trzeba używać wysokich i zapinam po prostu szkło f/1.2 i rzadko kiedy wychodzę ponad ISO1600, które i tak na małych matrycach jest marne

W muzeach, i tym podobnych, zazwyczaj oświetlenie pozwala na używanie kombosa f/1,8 z ISO200-400, więc takiego kompakta jak EX1 można na spokojnie używać.

Kiedyś też jarałem się fotami na 3200, czy 6400, ale mi przeszło, ISO100 plus fajne światło to jest to )
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów