Pokaż wyniki od 41 do 50 z 115

Wątek: Solidny kompakt z dużą matrycą.

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Po kolejnej - dzisiejszej próbie zaprzyjaźnienia się w sklepie z NEXem oświadczam, że jednak nic z tego nie będzie. Nie przekonam się do niego i koniec. Chyba pójdę jednak po linii małych gabarytów... W tym momencie na placu boju zostaje EX1 i XZ1. Tak jak wcześniej pisałem z testów dpreview wynika mniejsza liczba szczegółów osiąganych z EX1 w stosunku do XZ1. Tylko nie wiem na ile tym testom można zaufać. Gdy zażyczyłem sobie porównanie XZ1 z 50D z podpiętym canonem 50/1.4 okazało się, że co to ostrości ten drugi przegrywa. No wybaczcie - toż to totalna herezja. Dalej... Na samplach widać znaczną różnicę między ostrością EX1, XZ1, G11, a w innym teście autor pisze, że różnicy między tymi aparatami w JPEG do ISO400 NIE MA. Jaka jest prawda? Kolejna sprawa: wspomniana już wcześniej przeze mnie minimalna odległość ostrzenia... Jaka jest naprawdę? Jest w tej sprawie totalny mętlik na różnych portalach.
    Sprawa odległości ostrzenia wyjaśniona: ani 1cm, ani 5cm, tylko 2,3-2,5cm.
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 24-07-2011 o 23:18
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uprawnienia umieszczania postów