Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115

Wątek: Solidny kompakt z dużą matrycą.

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yendash Zobacz posta
    Wybacz, sporo zdjęć robiłem z gf1 i lampą błyskową. Wyzwalacz radiowy na stopkę a lampa albo w ręku albo na statywie.
    Wybaczam, że nie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o lampę trzymaną w ręku, w kieszeni, na statywie czy w schowku w samochodzie. Wyraźnie napisałem, że chodzi o lampę podpiętą do korpusu.

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Ale ten maluch XZ-1 steruje lampami bezprzewodowo.
    Zabieramy w kieszeń taką FL-36R, stawiamy gdzieś tam...
    Tak, to zaleta, tyle że lampę stawiamy nie "gdzieś tam", tylko określonym polu widzenia, w którym komunikacja korpus-lampa jest jeszcze możliwa. Swoją drogą to ciekawe, czy trzymając lampę w ręku tuż obok aparatu, ciągle jeszcze będzie ona w zasięgu bezprzewodowego sterowania.

Cytat Zamieszczone przez krzysd Zobacz posta
    z niewielką lampą da się pracować, co prawda nie mam XZ-1, ale podobny gabarytowo panasonic LX5 + lampa FL360 (czyli olympusowy FL-36) to poręczny i w miarę wygodny zestaw, lampa jest bardzo mała i lekka jak na swoje możliwości, ma obracany w 2 osiach palnik który daje wiele możliwości, zrobiłem sporo zdjęc takim zestawem tam gdzie nie chciało mi się taszczyć lustrzanki + 3 kg osprzętu i jestem bardzo zadowolony z efektów
    Mam GF2, miałem FL36. Lampa jest oczywiście dość mała, jak na lustrzankowe standardy, ale moim zdaniem nadal zbyt duża do kieszonkowych bezlusterkowców. Można się w to bawić, ale beze mnie
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

No to teraz w rachubę wchodzi jeszcze E-PM1

The E-PM1 is really very small. The body size is very similar to the XZ-1 (Click here to see it) (similar depth and height, and a little less wide. Autofocus speed is awesome (faster than the E-30/E-5 by any means). And the AF is not only fast, it’s accurate! It has touchscreen, but it also has enough buttons like the E-PL1.) Overall it is a camera you can handle very easy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    No to teraz w rachubę wchodzi jeszcze E-PM1
    Jak w rachubę? Dokręć do tego dowolnego zooma (nie musi być ze światłem 1.8 jak w XZ1) i pojawia się kloc w porównaniu do XZ1

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jak w rachubę? Dokręć do tego dowolnego zooma (nie musi być ze światłem 1.8 jak w XZ1) i pojawia się kloc w porównaniu do XZ1
    A kto Ci każe zooma dokręcać? ;-)

Uprawnienia umieszczania postów