Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115

Wątek: Solidny kompakt z dużą matrycą.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Solidny kompakt z dużą matrycą.

Uwaga - wszelkich canonowych purystów uprzedzam, że w tym temacie zawrę herezję. Co sądzicie o sprzedaży canona 17-40L i kupnie w jego miejsce aparatu Olympus E-PL2 + Zuiko 14-42 II. Wspomniane szkło canona jest przeze mnie użytkowane sporadycznie, a przydałby mi się solidny kompakt (o ile tak mogę nazwać PENa)... Czy stracę dużo na jakości zdjęć? Zaznaczam, że nie używam ISO wyższego niż 800. Proszę o opinie.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

ja poszedłem tą drogą i nie żałuję, ale wziąłbym aps-c jednak (sony,sams)
    Ostatnio edytowane przez gavin ; 14-06-2011 o 22:09

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Czyli jednak w herezji czasami tkwi postęp Nex 3 i NX5 też są rozpatrywane przeze mnie jako opcje. Za Olympusem przemawia u mnie jego styl.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Olympus E to nie kompakt, mylisz pojęcia. Po prostu mały aparat 4/3 bez lustra z wymienną optyką. Chcesz - kupuj.
    Ja zostawiłem sobie zestaw Canona i dokupiłem Nexa (APSC). Razem tworzą fajny team.
    Na góry - maluch, na miasto - Canon.
    Tyle...

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Ja planuje zostawić 5d na zadania specjalne z 24/28 i 50/85, a do wszystkiego innego Nex

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Ja planuje zostawić 5d na zadania specjalne z 24/28 i 50/85, a do wszystkiego innego Nex
    Myślałem o tym samym, tyle że nie NEXie, a o μ4/3. Nawet sobie kupiłem Panasa GF2 z naleśnikiem 14 mm, żeby sprawdzić, czy jest sens zamieniać 24-105L na takiego mikrusa z 2-3 stałkami. No i po tym, co zobaczyłem, raczej się z eLką nie rozstanę. Chociaż Panas też pewnie ze mną zostanie, ale raczej nie będę rozbudowywał tego systemu.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

A co Ci się nie spodobało? Bo ostrość chyba porównywalna.

Domyślnie

Właśnie ostrość nie rzuca na kolana. Jest OK jak na kieszonkowy aparat zastępczy, ale nie żeby w pełni zastąpić uniwersalnego zooma Canona.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Żeby było jasne... 50D razem z resztą canonowskiej szklarni zostaje bezwarunkowo. Tylko w miejsce 17-40L chcę kupić micro 4/3 lub NEXa (ze wskazaniem na PENa).

Uzależniony

Domyślnie

Kupujac 600d z 18-55 bedziesz mial zestaw niewiele wiekszy od pena i kompatybilny z tym co masz.

Przymierzalem sie do bezluster dwa razy, z zoomem pozorna oszczednosc.

Na wakacje zabieram 5dII i S90, piatka daje swietna jakosc a na momenty kiedy nie chce mi sie/nie mam czasu na wyciaganie lustra z plecaka jest S90 ktory daje genialny obrazek jak na wakacyjne standardy.

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów