Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Aparat do fotografii kulinarnej (nikon d90? canon 50d? canon EOS 600?)

Mieszany widok

  1. #1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Nie masz po co zmieniac body. Kup obiektyw Macro o ktorym pisalas (co zreszta tez nie jest konieczne).
    Zmiana body nic nie wniesie do Twoich zdjec. Przy takich zastosowaniach (robieniu zdjec do bloga) nie potrzebujesz ani wiecej megapixeli, ani innych udogodnien z nowszych modeli, szkoda wyrzucac kase na cos co nie bedzie Ci potrzebne.
    Lepiej za te pieniadze kupic lepsze szklo (Nikkor'a zamiast Tamrona), albo kupic np jedna, dwie, lampy blyskowe i nauczyc sie ich uzywac.

    O te 6mpix sie nie martw, spokojnie mozna z nich robic odbitki A4, a jak ktos chce to i plakat A0 i bedzie OK.
    Dzień dobry,

    Przepraszam, że zniknęłam tak bez uprzedzenia, życie mnie zabrało.

    Bardzo dziękuję Wam za wszystkie rady.
    Postanowiłam zostać przy Nikonie. Niedawno dokupiłam sobie szkło do Makro (Nikkor 60mm) i efekty są bardziej niż zadowalające.

    Po obronie pracy miagisterskiej zamierzam kupić D7000. Dlaczego? Myślę, że po prostu będzie mi się wygodniej na nim pracować plus kwestia lepszej matrycy, która na pewno przyczyni się do przyjemniejszej pracy z RAWami. Ostatnio udało mi się zebrać kilka zleceń komercyjnych i znalazłam kilka ułatwień w tym aparacie, które się przydadzą.(no dobrze, mój Pan mi zafunduje nowe body).

    Jeszcze raz, wiem, że późno, ale dziękuję Wam za życzliwość!

    ps. teraz obrabiam zdjęcia na LightRoom3, wersja studencka programu to jest to
    Ostatnio edytowane przez Atria ; 21-09-2011 o 17:30

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •