Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Co odpisać klientowi ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A może podejść do tego na poważnie i poprosić klienta aby sprawdził samodzielnie wg uznanych procedur np. tych z optyczne.pl:

http://www.optyczne.pl/index.php?art=3

http://www.optyczne.pl/3.2-artyku%C5...ria_oceny.html

"WINIETOWANIE - Wykonujemy zdjęcie białej i jednolicie oświetlonej płaszczyzny, a potem mierzymy winietowanie (spadek jasności w rogach kadru) przy pomocy procedury Light Falloff programu Imatest. Spadek jasności jest wyrażany w procentach i w wartościach przesłony. Zwykle wykonujemy 4-5 zdjęć dla każdej wartości przysłony, przy czym między jednym a drugim zdjęciem aparat jest dodatkowo obracany o kąt 90 stopni."

Zrobi to czy nie zrobi - zawsze trochę czasu zyska sprzedawca....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wysłałem 2 dni temu pozostałe zdjęcia z innych obiektywów i do dziś cisza...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Wysłałem 2 dni temu pozostałe zdjęcia z innych obiektywów i do dziś cisza...
    Zmiana taktyki, jeszcze się odezwie. Albo i nie
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może jednak znalazł ten wątek, poczytał, a teraz siedzi w kącie i płacze
    Fiu fiu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

myślę ze teraz robi hdr-y
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jakie to szkło było ?? T17-50 ?
    Przyszło mi na myśl że nie wiedział czy będzie mu pasować (a może cos szerszego), więc najlepiej wypróbować w boju. Sprzedaż na odległość daje 10dni na zwrot, więc sie teraz głupio tłumaczy by odzyskać kasę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dinderi i Vter bardzo ładnie zebrali wszystkie najistotniejsze problemy tego wątku. Klient albo się dopiero uczy fotografii, albo próbuje "przechytrzyć" fizykę. Przy tak mocno kontrastowym zdjęciu żródło światła / tło i żródle światła skierowanym wprost w stronę obiektywu, w każdym obiektywie będzie widoczny przedstawiony na zdjęciu efekt. To nie jest efekt winiety. Przy bezpośrednim skierowaniu żródła światła w stronę obiektywu przede wszystkim spada kontrast obiektywu i dodatkowo uzyskano efekt flary. Widoczne są przy takim oświetleniu odbicia wewnątrz obiektywu. Nie znam obiektywu, który przy pełnym otwarciu byłby w stanie to skorygować; przymknięcie do 5.6, 8 lub 11 na pewno pomoże, ale nie zniweluje.
    Mam nadzieję, że Nabywca obiektywu szybko trafi na forum CB, stanie się jednym z użytkowników, a jego wiedza, radość z użytkowania sprzętu oraz wykonywanych zdjęć będzie dorównywać pozostałym użytkowników.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Mils ; 17-06-2011 o 23:37

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mils Zobacz posta
    dinderi i Vter bardzo ładnie zebrali wszystkie najistotniejsze problemy tego wątku. Klient albo się dopiero uczy fotografii, albo próbuje "przechytrzyć" fizykę. Przy tak mocno kontrastowym zdjęciu żródło światła / tło i żródle światła skierowanym wprost w stronę obiektywu, w każdym obiektywie będzie widoczny przedstawiony na zdjęciu efekt. To nie jest efekt winiety. Przy bezpośrednim skierowaniu żródła światła w stronę obiektywu przede wszystkim spada kontrast obiektywu i dodatkowo uzyskano efekt flary. Widoczne są przy takim oświetleniu odbicia wewnątrz obiektywu. Nie znam obiektywu, który przy pełnym otwarciu byłby w stanie to skorygować; przymknięcie do 5.6, 8 lub 11 na pewno pomoże, ale nie zniweluje.
    Mam nadzieję, że Nabywca obiektywu szybko trafi na forum CB, stanie się jednym z użytkowników, a jego wiedza, radość z użytkowania sprzętu oraz wykonywanych zdjęć będzie dorównywać pozostałym użytkowników.

Pozdrawiam.
    A ja sądzę że po lampach będzie focił cegły i kartki z podziałkami.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No i tu nas Kolega Cichy zostawił samotnych w dociekaniu, co stało się w temacie dalej. Jako, że sam pracuję z Klientami jestem ciekaw, jak sprawa się potoczyła.

Pozdrawiam.

M.
    Ostatnio edytowane przez Mils ; 23-06-2011 o 00:46

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    Cichy, sorry ale wywlekanie takiej sprawy publicznie jest nie do przyjęcia i nie świadczy o Tobie najlepiej.
    +1
    Cichy wystawiasz sample, więc jakby anonimowość trafił szlag. Kiedyś coś o tobie pomyślałem, fakt, że wyjechałeś z takim wątkiem a nie zrobiłeś tego co na samym początku pisze akustyk i szczególnie Kolekcjoner tylko potwierdza moje przypuszczenia.

To może pojedziemy w drugą stronę? Poszukamy ci linki do stron szkół biznesu lub lektur typu business for dummies? - bez urazy
    the silence is deafening

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów