Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Dostałem 10D ! :) Pomocy - Pytania

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zybi80 Zobacz posta
    _igi

"Do czego dążę - wydając teraz 3,500 zł możesz kupić obiektywy, które faktycznie ci wystarczą "na zawsze". Możesz też wydać 2000 i zostać z dwoma szkłami, które później się po prostu rozlecą."

Dziękuję za głos rozsądku _igi !

Wydaje mi się, że to jest najlepsze rozwiązanie. Nie stać mnie na wydawanie kasy - "Jestem za biedny żeby kupować tanie rzeczy"

W tej chwili pozostaje mi kupić jeden lepszy obiektyw i odkładać na drugi. Nie są to małe pieniądze dla mnie.
    Kupując dwa gorsze jakości traci się podwójnie - gorszej jakości zdjęcia i później przy odsprzedaży. Z tego co zaobserwowałem to obiektywy nie tracą drastycznie na wartości jak elektonika typu komórka czy komputery.

Dziś kupiłem przejściówkę EOS na M42 z potwierdzeniem ostrości i poraz pierwszy odpaliłem 10D! Założyłem Zenitara 1,7/50 i całkiem fajnie działa. W oczekiwaniu na okazję z "alledrogo" i wymarzony obiektyw będe pstrykał tym co mam.

Czy znaćie jakąś alternatywę do allegro gdzie można znależć sprzęt używany?
    To nie jest wcale głupi pomysł, 17-40 i jakiś manualny dłuższy pentacon, zeiss, soligor czy pentax na gwincie. Z tymi szkłami jest tak, że zależy jak się trafi i niektóre potrafią podrożeć po jakimś czasie - ja tak miałem z Zeissem 35/2,4, który okazał się być bardzo dobrym szkiełkiem i teraz chodzi 2x drożej, niż w chwili kiedy go kupowałem.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    To dlaczego ci co wymieniają cropa na FF wymieniaja t17-50 na coś innego np na 24-70, czyli co tylko wineta?

Jakoś nie widziałem bym ktos podpinał t17-50 chocby dla testu. Wsiąść jakiego trupa kliszaka i spróbować i rozwiać te wątpliwości.
    Winieta? Szkło nie kryje pełnej klatki, winieta to delikatne nad wyraz określenie
    Tamrona nie znalazłem, ale sigmę owszem:
    http://forum.pbase.com/viewtopic.php?t=23905

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksx Zobacz posta
    Winieta? Szkło nie kryje pełnej klatki, winieta to delikatne nad wyraz określenie
    Tamrona nie znalazłem, ale sigmę owszem:
    http://forum.pbase.com/viewtopic.php?t=23905
    Dokładnie, o to chodziło, moje przejezycznie.

Początki nałogu

Domyślnie

Z tele mogę zalecić zakup Canona EF 70-210/4 minimalnie gorszy od L-ki
    Proszę nie powielać herezji rodem z Allegro Po pierwsze jednak gorszy i co ważniejsze nie EF 70-210/4 a EF 70-210/3.5-4.5 USM. Ten polecany w tym wątku to ja też polecam jak chcecie kogoś na minę wpuścić
    Pogrubiłem żeby już na wieki wryło się w pamięć forum
    Ostatnio edytowane przez tantal ; 17-06-2011 o 21:39

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów