Gdy użyje dwa lub może nawet trzy filtry nie spowoduje niemiłych dla oka przebarwień na przykład różowych,zwłaszcza gdy połączę filtry dwie firmy?
Gdy użyje dwa lub może nawet trzy filtry nie spowoduje niemiłych dla oka przebarwień na przykład różowych,zwłaszcza gdy połączę filtry dwie firmy?
Ostatnio edytowane przez nycio_m ; 22-06-2011 o 05:55
B+W ND 3.0 występują w dwóch odmianach: Coated, oraz MRC Filtr neutralny szary B+W ND 3.0 NDx1000 Coated (110) 67mm :: Photo4B Czym to się różni w praktyce i czy warto dopłacić? Używa ktoś Heliopana 3.0 ? Nie wiem czy brać B+W i który czy Heliopan.
MRC = Multi Resistant Coating = lepsze powłoki zarówno przeciw-odblaskowe jak i łatwiejsze w czyszczeniu. Mam kilka filtrów B+W (w tym MRC), mam też Heliopana UV 77mm, którego nie używam, ponieważ daje niemiłe bliki pod światlo. B+W to klasa sama w sobie, Heliopan ma tylko lepsze dekle nasadkowe na slimy. Ja bym brał ND B+W MRC - sam zbieram na ten filtr.
Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
Stanisław Lem
Już na zwykły Coated się wykosztuję. Zastanowię się czy wydać te około 130 pln więcej na droższą wersję.