Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Akredytacja prasowa na rajdy - jak zdobyć

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza144 Zobacz posta
    [...]Nie pracuję dla żadnych mediów, a zdjęcia (póki co) robię czysto hobbystycznie. Czytałem gdzieś (może nawet na CB) że akredytacja dla "zwykłego śmiertelnika" jest możliwa.[...]
    Legitymacja prasowa Canon-Foto-Klub?
    C-F-K - forever

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Niestety nie należę do tego klubu A tak wogule, to czy stowarzyszenie może otrzymać legitymację? Bo do stowarzyszenia foto w moim mieście jestem zapisany

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niestety nie należę do tego klubu
    Zawsze można się zapisać
    A tak wogule, to czy stowarzyszenie może otrzymać legitymację? Bo do stowarzyszenia foto w moim mieście jestem zapisany
    Każde stowarzyszenie może wydawać legitymacje przynależności do stowarzyszenia, tak jak każdy wydawca zarejestrowanego tytułu prasowego może wydawać własne legitymacje prasowe.
    C-F-K ma status wydawcy, więc wydaje takie legitymacje (prasowe) chętnym członkom klubu.
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 14-07-2011 o 00:36
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Najprościej sobie zarejestrować jakiś tytuł prasowy w sądzie koszt 50zł raz na zawsze. I można sobie samemu wystawić legitymację. Rejestracja tytułu nie obliguje do wydawania gazety. Natomiast firma wydająca legitymacje w pewnym sensie odpowiada za osobę posługująca się nią lub akredytowaną na jakiejś imprezie. Wszystko jest Ok dopóki nie wydarzy się jakiś wypadek pociągający za sobą wysokie straty materialne lub uszczerbek na zdrowiu. To wszystko nie jest takie oczywiste i proste.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Natomiast firma wydająca legitymacje w pewnym sensie odpowiada za osobę posługująca się nią lub akredytowaną na jakiejś imprezie. Wszystko jest Ok dopóki nie wydarzy się jakiś wypadek pociągający za sobą wysokie straty materialne lub uszczerbek na zdrowiu. To wszystko nie jest takie oczywiste i proste.
    Otóż to. Zresztą sam znam konkretny przypadek sprzed kilku lat kiedy zalany foto narobił bałaganu na imprezie i redakcja (skądinąd dość poważnej gazety), która dała mu akredytację do dziś jest ciągana po sądach. Także z rozdawaniem akredytacji trzeba ostrożnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Do tego organizator jakiejś dowolnej imprezy po to akredytuje na nią dziennikarzy i fotografów aby odnieść korzyści w postaci późniejszych publikacji w prasie lub na portalach. Przez kilka lat organizowałem wernisaże, na które zapraszałem przedstawicieli lokalnej prasy. Po jakimś czasie jak poszła fama w miasto o cyklicznych imprezach zaczęli pojawiać się posiadacze legitymacji, wielcy koneserzy sztuki bezpłatnego żarcia i chlania. Co ciekawe nie byli to małolaty a nobliwie wyglądający starsi panowie. Oczywiście dzięki ich obecności nigdy nic i nigdzie się nie ukazało. Za którymś tam razem zostali wykluczeni z „listy gości” delikatnie ale stanowczo. Redakcje, stowarzyszenia i inne powinny dbać o swój profesjonalizm i markę i nie szafować na prawo i lewo legitymacjami prasowymi.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie Odp: Akredytacja prasowa na rajdy - jak zdobyć

witam, wiem ze starszy temat juz ale mam takie pytanie. Sam chce zaczac fotografowac rajdy w 2013 roku. Glownie RSMP. Posiadam wlasna dzialalnosc gospodarcza. Jestem freelancerem, nie wspolpracuje jeszcze z zadna prasa. Staram sie o to ale wiadomo - portofolio ma pierwszenstwo. Czy mam jakies mozliwosci aby zdobyc akredytacje na RSMP? Mozna zrejestrowac gdzie swoja dzialalnosc aby wydawac legitymacje prasowe? z gory dzieki za odp.

Uzależniony

Domyślnie Odp: Akredytacja prasowa na rajdy - jak zdobyć

Cytat Zamieszczone przez MastaMarek Zobacz posta
    witam, wiem ze starszy temat juz ale mam takie pytanie. Sam chce zaczac fotografowac rajdy w 2013 roku. Glownie RSMP. Posiadam wlasna dzialalnosc gospodarcza. Jestem freelancerem, nie wspolpracuje jeszcze z zadna prasa. Staram sie o to ale wiadomo - portofolio ma pierwszenstwo. Czy mam jakies mozliwosci aby zdobyc akredytacje na RSMP? Mozna zrejestrowac gdzie swoja dzialalnosc aby wydawac legitymacje prasowe? z gory dzieki za odp.
    Tzw. Legitymację prasową się legalnie kupuje w internecie LOL.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów