Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: czy mam ff?

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

zdjęcia są może minimalnie poruszone ale przy czasach 1/3 czy 1/4s to nietrudno

To twoja ręka ma front focus. Nie trudno przesunąć. Dla tego testy sie robi tylko ze statywu.

Coś już napisał Awatar karni
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

albo ustaw aparat na płaskiej twardej powierzchni pod kątem 45 stopni, z drugiej strony Ja miałem z tamronem taką przypadłość, że inaczej się zachowywał na 17 a inaczej na 50, gdzie zaliczał lekki FF

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Tak jest. Koniecznie ustaw aparat na jakieś nieruchomej powierzchni. Celności AF z łapy mierzyć się nie powinno.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szulif Zobacz posta
    bawilem sie ta tablica z accord foto i w "instrukcji obslugi tablicy" pisza ze odleglosc ma byc jak najmniejsza
    I potem ludzie klną na mikroregulację.
    Ze swojego doświadczenia napiszę, że testy powinny być wykonywane przy najczęściej wykorzystywanych odległościach i nie jest do tego potrzebna tablica - wystarczy... trawa lub szorstki beton Canon w jakimś dokumencie wspominał bodajże o 50-krotności ogniskowej. Tak naprawdę sporo obiektywów ma jakieś przesunięcie ostrzenia przy minimalnej odległości, a przy "normalnej" pracuje OK (lub odwrotnie ).

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów