A tu masz fotki zrobione przeze mnie 29 sierpnia 2004 na pokazie kotów rasowych w Warszawie oraz 2 fotki miśków z ZOO http://republika.pl/p13ka/koty/. JPEGi pochodzą z pełnych RAWów. Są to moje pierwsze fotki zrobione tym szkiełkiem. Na pokazie użyłem lampy 550EX z nakładką OmniBounce. Aha, oczywiście zapomniałem zmienić ISO i walnąłem wszystkie koty z ISO800 więc potem Neat był w robocie (swoją drogą bardzo szkoda, że 10D nie pokazuje na wyświetlaczu aktualnie ustawionego ISO - już parę razy tak się pomyliłem)Zamieszczone przez brodmar
.
Miśki zrobione oczywiście bez lampy. Jeszcze nie sprawdzałem go przy krótkim końcu i z większymi przysłonami bo nie miałem okazji i czasu ale jak coś będę miał to wrzucę na stronkę. Bardzo poręczny zakres ogniskowych. Przydał się na pokazie kotów w przedziale 80-125. Ładnie ostrzy tylko 2 ostatnie fotki z kotkami wyszły jakieś takie mdłe![]()
Wydłużanie ogniskowej pierścieniem odbywa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara (odwrotnie niż w dotychczasowych moich obiektywach) ale to mi nie przeszkadza. Głośny AF i wyraźnie wolniejszy od Canonowskiego. Jakby ktoś chciał RAWa to proszę o info na priva. Pozdrawiam.