Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Sigma 18-125mm f/3,5-5,6 DC

brodmar
    Guest

Domyślnie Sigma 18-125mm f/3,5-5,6 DC

Dzień dobry
    Pojawił się w sprzedaży nowy obiektyw Sigma 18-125mm f/3,5-5,6 DC. Ma bardzo fajny zakres ogniskowych, cena przyzwoita - chcę używać go z 300D zamiast obiektywu kitowego. Czy ktoś z kolegów już ma go? Proszę o uwagi na jego temat (zwłaszcza uzytkowników).
    pozdrawiam
    Marek

Coś już napisał
    Miasto
    Chełm

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brodmar
    Dzień dobry
    Pojawił się w sprzedaży nowy obiektyw Sigma 18-125mm f/3,5-5,6 DC. Ma bardzo fajny zakres ogniskowych, cena przyzwoita - chcę używać go z 300D zamiast obiektywu kitowego. Czy ktoś z kolegów już ma go? Proszę o uwagi na jego temat (zwłaszcza uzytkowników).
    pozdrawiam
    Marek
    A tu masz fotki zrobione przeze mnie 29 sierpnia 2004 na pokazie kotów rasowych w Warszawie oraz 2 fotki miśków z ZOO http://republika.pl/p13ka/koty/. JPEGi pochodzą z pełnych RAWów. Są to moje pierwsze fotki zrobione tym szkiełkiem. Na pokazie użyłem lampy 550EX z nakładką OmniBounce. Aha, oczywiście zapomniałem zmienić ISO i walnąłem wszystkie koty z ISO800 więc potem Neat był w robocie (swoją drogą bardzo szkoda, że 10D nie pokazuje na wyświetlaczu aktualnie ustawionego ISO - już parę razy tak się pomyliłem) .
    Miśki zrobione oczywiście bez lampy. Jeszcze nie sprawdzałem go przy krótkim końcu i z większymi przysłonami bo nie miałem okazji i czasu ale jak coś będę miał to wrzucę na stronkę. Bardzo poręczny zakres ogniskowych. Przydał się na pokazie kotów w przedziale 80-125. Ładnie ostrzy tylko 2 ostatnie fotki z kotkami wyszły jakieś takie mdłe
    Wydłużanie ogniskowej pierścieniem odbywa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara (odwrotnie niż w dotychczasowych moich obiektywach) ale to mi nie przeszkadza. Głośny AF i wyraźnie wolniejszy od Canonowskiego. Jakby ktoś chciał RAWa to proszę o info na priva. Pozdrawiam.

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

A tu masz fotki zrobione przeze mnie 29 sierpnia 2004 na pokazie kotów rasowych w Warszawie
    To ja się zapytam gdzie i za ile kupiłeś ten obiektyw, no i czy ogólnie jesteś z niego zadowolony. Też zastanawiam się nad nim, duży plus to ładny zakres ogniskowych.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow
    A tu masz fotki zrobione przeze mnie 29 sierpnia 2004 na pokazie kotów rasowych w Warszawie
    To ja się zapytam gdzie i za ile kupiłeś ten obiektyw, no i czy ogólnie jesteś z niego zadowolony. Też zastanawiam się nad nim, duży plus to ładny zakres ogniskowych.
    Kupiłem w sklepie http://www.interfoto.com.pl (wykaz obiektywów i ceny są na stronce). Nowy i na gwarancji. Odbierałem osobiście o czym nadmieniam ze względu na różne opinie o tym sklepie (jest o tym wątek na forum). Moje pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne. Czuję, że będą go miał na stałe zamocowanego do body jako spacerzoom właśnie ze względu na super zakres.

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tu jest trosze taniej. I cene jeszcze mozna zbic. tez sie nad nim zastanawiam.... hmm

http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/lista45-1/
    dSLR + coś tam...

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Do p13ki - a masz moze fotki z krotszego zakresu oniskowej np od 18 do 50 , bo z tego co ogladnalem to naprwade fotki sa dobrj jakosci!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek
    Do p13ki - a masz moze fotki z krotszego zakresu oniskowej np od 18 do 50 , bo z tego co ogladnalem to naprwade fotki sa dobrj jakosci!
    Zajrzyj tu: http://republika.pl/p13ka/piknik/
    Wszystkie zdjęcia zostały zrobione sigmą 18-125 (są i szerokie kąty np. 1 zdjęcie na 18mm). Konwersja to z TIFa do JPEG (Fotki są niestety zmniejszone ze względu na ograniczoną ilość miejsca ) .

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

no z tego co widze to naprwade wypada dobrze i co lepsze to chyba nawet lepiej niz ten 1-50;

a jesli niesprawilo by ci to klopotu to moglys i wyslac ze dwie w pelnym wymiarze!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Spróbuję coś dzisiaj wieczorem wrzucić (2 pełnowymiarowe jpegi) i dam znać na forum.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów