Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: Jakość odbitek w empiku - skandal

Domyślnie Odp: Jakość odbitek w empiku - skandal

dddorotaaaa

SKANDAL UWAŻAJCIE NA EMPIK FOTO

Zamówiłam ponad 500 zdjęć. Nie mogłam się ich doczekać, bo to były zdjęcia z ostatnich kliku lat. Jak je zobaczyłam to się popłakałam... Bardzo słabej jakości, zdjęcia mają dziwne kolory, niektóre są rozmazane na innych totalna pikseloza tak, że twarzy nie widać. Ogólnie katastrofa... myślę czy by nie zgłosić ich do reklamacji ale czy wtedy zrobią lepsze

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Elbląg

Reklamuj!!! Nie można tolerować partactwa i jeszcze za nie płacić! Zrób w porządnym labie kilka odbitek, aby "spece" z empiku mogli sobie porównać efekt końcowy i żądaj podobnych rezultatów. W razie czego "zaatakuj" z pomocą Inspekcji Handlowej. Zyczę powodzenia!

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

A skad pewnosc ze dora nie wyslala do zrobienia fotek ze zdjec z fejsa albo z telefonu VGA? O kolorach tez nie ma co sie wypowiadac za wczasu - ludzie ogladaja zdjecia na laptopach z biedronki a potem sie dziwia ze na odbitkach widac cos innego. Najlepiej jednak nawrzucac od partactwa i "speców"...

BTW majac w planach zamowienie duzej liczby odbitek warto na poczatek wyslac kilka dla zrobienia proby jak dany lab sobie radzi, aby potem nie byc zaskoczonym.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez dora Zobacz posta
    dddorotaaaa

SKANDAL UWAŻAJCIE NA EMPIK FOTO

Zamówiłam ponad 500 zdjęć. ... Ogólnie katastrofa...
    Jakiej wielkości odbitki (10x15 cm)? Jakiej wielkości zdjęcia dałaś ??? piks x ??? piks ile MB (lub kB ) miało średnio jedno zdjęcie ?
    "Zamówiłam" tzn zaniosłaś na płycie (lub innym nośniku) czy wysłałaś przez Internet?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Ja tam nie wiem, dużo fot wywoływałam w empiku (pewnie łącznie spokojnie pod 2k szt, bo szybko i promocje), w różnych rozmiarach i na różnych papierach, czy to z kompaktu czy z lustra, nigdy nie miałam z tym problemów, a wręcz czasem było "łał, wyszło lepiej niż myślałam"
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

Ja ostatnio wywołałem 100 zdjęć 10x15 w promocyjnej cenie 45zł w ich wersji Premium i w sumie jestem zadowolony co do jakości.
    Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Wywoływałem już w różnych labach odbitki 10x15 zawsze na papierze Kodak Professional Endura i zawsze papier od tył miał taki nadruk. Wywołałem zdjęcia u nich w wersji Premium, bo kiedyś u nich na stronie czytałem że to jest na papierze kodak. Po otrzymaniu zdjęć z empik foto zdziwiło mnie to że nie ma tam tego nadruku, tylko gładka powierzchnia i cyfrowy nadruk empik foto jakimś tam numerem. Zastanawia mnie to czy to jest papier kodak, czy np. empik foto w promocyjnych cenach nie robi na kodaku, a na jakimś no name?
    Spotkałem się już z tym że na dużych wydrukach może nie być z tył nadruku nazwy papieru (ze wględu na prezenatcję na wystawach - przy podświetlaniu zdjęć żeby czasami nie prześwitywało), ale na papierze 10x15? Jak jest u was?
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    ...Jak jest u was?
    U mnie jest tak, że oglądam zdjęcia od tej właściwej strony.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

Czyli nie interesuje cię na jakim papierze te zdjęcia są wywołane (fajnie masz) :-P
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Kodak produkuje Endurę wersjach z nadrukiem na awersie lub bez

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Kodak produkuje Endurę wersjach z nadrukiem na awersie lub bez
    A na co nam bez?
    A tak poważnie to jakbyś zechciał powiedzieć jak wielkie różnice dzielą poszczególne papiery fotograficzne to byłbym Ci wdzięczny (rozpatrując oczywiście papiery o jednakowej powierzchni).

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    Czyli nie interesuje cię na jakim papierze te zdjęcia są wywołane (fajnie masz) :-P
    Generalnie: TAK. Mam fajnie.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów