Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: ZooM w 580EX II nie działa

Domyślnie ZooM w 580EX II nie działa

Witam.

Mam taki oto problem. Lampa 580EX II działała normalnie na początku, ale po pewnym czasie (nawet nie zauważyłem w którym to momencie) przestał działać automatyczny zoom. Ciągle wyświetla 14mm i nie reaguje na przycisk ZOOM na obudowie. Nakładka szerokokątna jest schowana w obudowę, ale mimo że ją wyciągnę i włożę z powrotem, ZooM wciąż jest na 14 mm. Próbowałem wszystko ustawiać tak żeby działało zarówno w lampie jak i w aparacie, ale niestety, nic to nie dało. Jak myślicie, mogłem coś przeoczyć czy po prostu lampa musi iść do serwisu??

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Wygląda, że problem leży właśnie w czujniku wysunięcia klapki - jak nie masz gwarancji nie zaszkodzi zobaczyć co w środku.

link
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Domyślnie

Gwarancja jest, lampa dopiero roczna. No to lipa, pójdzie do serwisu, tylko dokładnie za miesiąc jest mi potrzebna a z tego co słyszałem to polski serwis Canona nieźle kuleje. Mam nadzieję, że się wyrobią.

PS. Skoro na gwarancji to tylko na Żytnią, czy może istnieją jakieś inne autoryzowane serwisy w Polsce (m.in. Kraków)?
    Ostatnio edytowane przez r4fall ; 09-06-2011 o 19:25

Uprawnienia umieszczania postów