Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 40D zacina się i działa tylko na trybach auto!!! POMOCY

Unhappy Canon 40D zacina się i działa tylko na trybach auto!!! POMOCY

Witam, jestem tu nowa, mój problem wygląda następująco,
    zakupiłam aparat canon 40D (uzywany) jakies 5 dni temu, był sprawny, zadbany, wszystko perfekcyjnie działało, aż do dnia dzisiejszego.
    Jak ustawię na programy automatyczne, wszystko działa dobrze, a gdy tylko przełączę na preselekcję przesłony i dalej, aparat nie reaguje na zadne przyciski, af nie działa, a zdjęcia mozna robić tylko w trybie manualnym. Nie wyobrażam sobie robienia zdjęc w trybie auto POMÓŻCIE forumowicze!!!, mam ten aparat od kilku dni i już coś jest nie tak (a wiem ze to nie wina poprzedniego uzytkownika). Myślicie że to kwestia przeczyszczenia styków, czy coś więcej??
    Bardzo nie chciałabym wysyłać go już do serwisu:sad:

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Proponuje na początek przywrócić ustawienia fabryczne - korzystając z menu aparatu.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Domyślnie

przywracane były, myślałam już ze pomogło ale za 10 minut to samo...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ostrołęka

Domyślnie

wątpie aby to bylo cos technicznego. moze wgraj 'swiezy' soft?
    1d, 30, 24-200/2.8l, 580ex

Domyślnie

chciałam ale znowu był problem z podłączeniem do komputera, wciąż wyskakiwało connection failed i że jest niekompatybilny. Chociaż był wgrany nowy soft jakies 2 mies temu przez poprzedniego uzytkownika
    Ostatnio edytowane przez karoll007 ; 08-06-2011 o 19:35

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karoll007 Zobacz posta
    Jak ustawię na programy automatyczne, wszystko działa dobrze, a gdy tylko przełączę na preselekcję przesłony i dalej, aparat nie reaguje na zadne przyciski, af nie działa, a zdjęcia mozna robić tylko w trybie manualnym. Nie wyobrażam sobie robienia zdjęc w trybie auto
    Hmmm... a nie masz ustawionego przycisku do ustawiania ostrosci jako " * " ?
    W CFn-ach mozna to zmienic

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karoll007 Zobacz posta
    chciałam ale znowu był problem z podłączeniem do komputera, wciąż wyskakiwało connection failed i że jest niekompatybilny. Chociaż był wgrany nowy soft jakies 2 mies temu przez poprzedniego uzytkownika
    Żeby wgrać nowy firmware nie potrzeba połączenia z komputerem, wystarczy wgrać do głównego folderu karty plik z oprogramowaniem, następnie w menu wybrać firmware.

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    Skoro ustawienia były przywracane do domyślnych to na pewno nie będzie problem z CFn.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Pamiętam, że koledze przydarzył się problem, iż klawisze na tylnej ściance nie chodziły. Wyciągnął tę malutką bateryjkę i pomogło.

W kwestii softu @orzelpiotr ma racje. Trzeba samemu zrobić aktualizację, nie przez połączenie z komputerem tylko przez czytnik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    jak można go zmienić? moze to jest powód. Skombinuję jeszcze czytnik i zaktualizuje soft, jesli to nie przez to zacina się aparat to juz nie wiem.
    Moze ktoś już się z czymś takim spotkał? hmm?
    Jeśli nic nie wykombinuje, pozostanie mi tylko serwis...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ostrołęka

Domyślnie

wchodzisz w ustawienia aparatu i tam jest CFn czyli custom functions. na pewno znajdziesz.
    1d, 30, 24-200/2.8l, 580ex

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów