Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Wątek: Eos 1100d?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    To nie tylko plastik pozbawiony elementów antypoślizgowych ale po prostu jakość wykonania kompakta a nie lustrzanki. Mam porównanie do innych modeli Canona bo miałem i 500D mam 40stkę i 5tkę. Seria XXXXD to niestety tania tandeta. Oczywiście użytkownicy tych aparatów będą ich bronili zwłaszcza jak nie mieli w łapach innych wyższych modeli.
    Żeby być szczerym, jeśli chodzi o jakość wykonania, 1000D nie różni się NICZYM od 400D, 500D, 40D, 60D czy 5DII. Inne są materiały, ale puszki zazwyczaj są spasowane nieźle, a ze wszystkich puszek nie trzeszczy jak na razie 60D, bo ma ledwo trzy miesiące.

Bawi mnie to uprzedzenie do plastikowych korpusów, moim zdaniem 60D jest sporo wygodniejszy od 5DII i chciałbym widzieć FF w takim body. Nie mam problemu z używaniem zamiennie 1000D i 5DII, nie razi mnie to "wykonanie kompakta", bo piątce też sporo można zarzucić.

PS. W jedynce, którą kiedyś miałem, była jedna wada fabryczna - czy to również dyskwalifikuje całą tą serię?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał

Domyślnie

Ja powiem więcej , moim zdaniem lepszy uchwyt ma 1100 niż 1000D . Parę dni temu macałem 1100D w MM , cały grip + tył gdzie spoczywa kciuk jest pokryty materiałem coś a'la guma , materiał jest gładki , ale nie śliski , lekko klei się do ręki . Lepiej trzymało mi się go niż 1000D , w którym tylko grip jest wykonany z " chropowatego " plastiku .
    1000D , 18-55 IS , S 17-70 , C 50 1.4

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Domyślnie

Panie (chociaż chyba, żadna tu się nie udzielała) i Panowie
    Siedzi przed Wami szczęśliwa posiadaczka EOSa....

i tu w skrócie moja historia
    zastanawiałam się między 1100 a 500, polecano nawet 1000 z dodatkowym obiektywem, w dalszym boju zostało 1100 i 500, wygrało 500, ale przeciwności losu spowodowały (szczęśliwie ) że mam 550

Dziękuję za wszystkie rady i opinie
    I zapraszam na obiecany... soczek

Dopiero zaczyna Awatar MateuszCanon

Domyślnie

Canoniara tez mam dylemat nad zakupem tego canona, może napiszesz jakie wrażenia?

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Domyślnie

jasne
    nie ma sprawy

więc generalnie soczek jak najbardziej zasłużony :P
    canonik bomba ;D
    sprawdzony w róznych "testach".. dzień,noc,zmierzch,zachód,makro,portret,sztuczne ognie, krajobrazy,sport, a nawet jakiś filmik się trafił
    możliwości ma spore i jeszcze nie wszystkie przeze mnie odkryte
    w dłoni jest idealny pasuje jak ulał dobrze się go trzyma i zmienia ustawienia
    bateria trzyma bardzo długo co jest sporym plusem przy "pracy w terenie"

Generalnie Baaardzo polecam

Dopiero zaczyna Awatar MateuszCanon

Domyślnie

Dziękuje za odp.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów