Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Eos 1100d?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Talking Eos 1100d?

Witam

Zastanawiam się nad kupnem EOSa 1100D?
    Środki do dyspozycji: około 2 tys (na razie bez inwestycji w dodatkowe obiektywy)
    Przeznaczenie: natura, zwierzęta,architektura, ale przede wszystkim ludzie
    zarówno makro,krajobrazy, jak i portret

Czy to dobry wybór?
    Czekam na sugestie,opinie i rady

Dopiero zaczyna Awatar Marpie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Od pewnego czasu, kto poprosi o rekomendacje puszki Canon-a na tym forum, z budżetem podobnym do twojego , usłyszy tylko 1100D lub 500D. Ale przewaga głosów jest za 1100D.

Bierz z czystym sumieniem
    Ostatnio edytowane przez Marpie ; 08-06-2011 o 14:10

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

imho dla mnie 1100d to wykastrowana z filmów plastikowa zabawka...

Jeśli chodzi o szkło, to lepszym wyjściem była by 50/1.8

Dopiero zaczyna Awatar Szulif

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    imho dla mnie 1100d to wykastrowana z filmów plastikowa zabawka...
    ooo prosze. teraz to juz LUSTRZANKA JEST WYKASTROWANA Z FILMOW? hehehehe ale czlowiek uczy sie cale zycie

jeszcze 3 lata temu lustrzankami robilo sie zdjecia, bo zadna nie miala dodatkow filmowania a teraz kupuje sie zeby krecic odcinki seriali?
    a najlepsze jest to ze w podpisie masz "50d" czyli lustro ktore jako ostatnie w canonie utrzymalo forme bezfilmowca hehe

do Canoniara// a ja do 2tys. polece Ci sklepowe body 500d (ok 1950zl), chyba ze mozszesz sie nagiac o 350zl to wtedy zdecydowanie 550d (2300zl) do tego jakis uzywane szklo c18-55 na zasadzie 'byle taniej' na allegro, tylko po to zebys zobaczyla jak wygladaja ogniskowe i jakie Cie interesuja.. (to jakies 50-100zl z tego co pamietam) do tego kilka ksiazek o fotografii, pozniej do czytania i nauka fotografii w praktyce. a jak bedziesz miala jakies wolne srodki to zamienisz sobie to 'darmowe szklo' na jakies sensowniejszego np tamrona 17-50 f/2.8 + canona 50mm f/1.8, ale zaczynac od samej stalki 50mm to nie jest dobry pomysl, bo na croopie jakim jest 500d to daje ogniskowa 80mm czyli portretowka, a sama portretowke to za malo.

chyba ze... jesli masz te 2 tys zl i chcesz kupic sprzet, ale jestes pewna ze w ciagu roku-dwoch nie bedziesz w stanie, czy nie bedziesz miala ochoty wydac kolejnego 1tys zl na jakis obiektyw to nie ma sensu zebys zosala w takim wypadku z 500d + 18-55, czy 1100d + 18-55 na lata. jesli nie chcesz z czasem dokladac pieniedzy do daj sobie spokoj z lustrzankami i kup zaawansowanego kompakta jak np Canon G12, albo taki dziwny twor jak np olympus PEN E-PL1 + jakies 2 obiektywy (zmiescisz sie w 2 tys)
    Ostatnio edytowane przez Szulif ; 09-06-2011 o 00:43
    CANON ::: dostawca narzedzi

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szulif Zobacz posta
    ooo prosze. teraz to juz LUSTRZANKA JEST WYKASTROWANA Z FILMOW? hehehehe ale czlowiek uczy sie cale zycie
    jeszcze 3 lata temu lustrzankami robilo sie zdjecia, bo zadna nie miala dodatkow filmowania a teraz kupuje sie zeby krecic odcinki seriali?
    a najlepsze jest to ze w podpisie masz "50d" czyli lustro ktore jako ostatnie w canonie utrzymalo forme bezfilmowca hehe
    Jakoś mnie to nie śmieszy. Tak samo jak podgląd na żywo, tak i filmy znalazły miejsce w aparatach. Nie ma, co się dziwić. Natomiast w kwestii 1100d występuje kastracja. Cała seria od 1100d, 600d po 60D to tylko cięcie i tworzenie marketingu. Co nie przemawia zbytnio.
    Biorąc 1100d do ręki ma się uczucie jakby było przeznaczone dla dziecka. Tak miałem w ręce miałem zamiar dokupić gdybym zakupił 5d, ale plany się pozmieniały...

polece Ci sklepowe body 500d (ok 1950zl)
    Patrząc po ergonomii, to można jeszcze zalecić 30D + 17-50/2.8 Tamrona.
    albo taki dziwny twor jak np olympus PEN E-PL1 + jakies 2 obiektywy (zmiescisz sie w 2 tys)
    Czy aż tak dziwny twór to bym się kłócił. Technologii się akurat nie wypiera, trzeba ją zaakceptować...
    W kwestii 1100d, to skok na bok i do tyłu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Natomiast w kwestii 1100d występuje kastracja. Cała seria od 1100d, 600d po 60D to tylko cięcie i tworzenie marketingu. Co nie przemawia zbytnio.
    Biorąc 1100d do ręki ma się uczucie jakby było przeznaczone dla dziecka. Tak miałem w ręce miałem zamiar dokupić gdybym zakupił 5d, ale plany się pozmieniały...

Patrząc po ergonomii, to można jeszcze zalecić 30D + 17-50/2.8 Tamrona.

Czy aż tak dziwny twór to bym się kłócił. Technologii się akurat nie wypiera, trzeba ją zaakceptować...
    W kwestii 1100d, to skok na bok i do tyłu
    bardzo ladnie piszesz calosciowo o tym jak cieta i kiepsko wykonana jest seria xxxd i zgadzam sie z tym, tylko ze mnie rozsmieszylo ze we wczesniejszym poscie napisales tylko "dla mnie 1100d to wykastrowana z filmów plastikowa zabawka..." jakby kwestia ma opcje filmowania/nie ma byla najwazniejsza

patrzac po ergonomii polecam wlasnie sklepowego 500/550d poniewaz na styk, ale jednak mieszcza sie w budzecie, 30d musialaby kolezanka kupic uzywany, a biorac pod uwage kiedy byl produkowany, to istnieje duza szansa, ze trafilaby na mocno zuzyty egzemplarz

odnosnie olympusa pena e-pl1 to mowie "dziwny twor" poniewaz jest to cos posrodku kompaktami a lustrzankami, nijak sie to ma do "technologii", bo niczego odkrywczego w nim nie zastosowali.
    poza tym gdybym nie wierzyl ze pen e-pl1 robi dobre zdjecia to bym go nie polecal

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szulif Zobacz posta

Dzisiaj kręcili lustrzanką sceny do jednego z odcinków W11. Z tego co wiem to było wiele takich zabiegów :-D

Domyślnie

dla mnie moga nawet ulice sezamkowa krecic lustrami, co nie znaczy ze popieram opcji filmowania w dlsr

zawsze bylo tak ze lustrami robilo sie zdjecia a kamerami krecilo, a teraz.. wchodzi czlowiek na test jakiegos szkla, a tu testuja jak sie nim filmy kreci, wchodzi na test body i 1/4 testu o tym ktore lepsze do filmow. w zla strone to idzie. nie lubie robienia z prostych urzadzen takich kombajnow. bo skoro filmy w lustrach to dlaczego nie dodac jeszcze za jakis czas nawigacji gps, zeby nie zabiarac samochodewej jak sie jedzie w plener, albo telefon, bo po co brac skoro lustrzany kombajn wielozadaniowy mamy. tym bardziej ze jesli ktos chce niezle kamery hd kosztuja w okolicach 1tys zl.

ale juz cos ptaszki cwierkaja o rozbiciciu lustrzanek do filmow i do fotografowania na podobnej polce cenowej w postaci 5d mak III (do filmow) i 3d (bez filmow), no zobaczymy ile w tym prawdy, tak czy inczej trzymam kciuki za takie idee

Coś już napisał Awatar karni
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To takie dziwne, że ludzie chcą mieć wszystko w jednym urządzeniu, szczególnie jak ostatnio jest moda na lustra

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Domyślnie

Pomyślałam właśnie, że najlepszym rozwiązaniem będzie pytanko na forum
    bo tutaj dowiem się zdecydowanie więcej niż w sklepie

A może ktoś już takowy posiada i podzieli się wrażeniami?

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów