Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 76

Wątek: Eos 1100d?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Szkoda, że nie piszę się w innych wątkach o niebywale wielkiej plastikowości tulipanów np. do 70-200 2.8 IS bądź innych eLek.
    Plastik plastikiem, ale młotkiem body nie będzie. Nie ma co przesadzać Bart3k.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mondragor Zobacz posta
    Ludzie naprawdę już darowalibyście mówienie o plastikowości niskich modeli Canona? Czy ktoś co tak mówi widział może 1000d z wytartym plastikiem, popękanego a może zniekształconego?
    Ja miałem 1000D prawie dwa lata, użytkowany intensywnie, a nie chuchałem i dmuchałem na niego. Po 2 latach sprzedawałem go w stanie idealnym, rzecz biorąc prawie jak nówka. A do jego wagi po przejściu na 7D czasem zdaża mi się tęsknić...
    A podejrzewam że 1100D z gorszym materiałów nie jest zbudowany..
    Popieram cie kolego , 3 lata używam 1000D , zero jakiś wytartych plastików , " nic nie trzeszczy , nic nie puka , nic nie stuka " jak to mawiają handlarze aut , oczywiście nie rzucam nim czy szoruje po podłodze , dla mnie amatora w zupełności wystarcza a z jakości zdjęć ja i żonka jesteśmy zadowoleni . teraz skupiam się na " w miarę lepszych szkłach " niż kit . Pozdr.
    1000D , 18-55 IS , S 17-70 , C 50 1.4

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Szkoda, że nie piszę się w innych wątkach o niebywale wielkiej plastikowości tulipanów np. do 70-200 2.8 IS bądź innych eLek.
    Plastik plastikiem, ale młotkiem body nie będzie. Nie ma co przesadzać Bart3k.
    tak sie składa że nie pisze o czymś czego nie widziałem i nie miałem w łapach. Widocznie nie doczytałeś tego co napisałem choćby o sankach lampy. To nie tylko plastik pozbawiony elementów antypoślizgowych ale po prostu jakość wykonania kompakta a nie lustrzanki. Mam porównanie do innych modeli Canona bo miałem i 500D mam 40stkę i 5tkę. Seria XXXXD to niestety tania tandeta. Oczywiście użytkownicy tych aparatów będą ich bronili zwłaszcza jak nie mieli w łapach innych wyższych modeli.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Każdy szanujący się producent musi przykładać dużo uwagi do najniższej,najtańszej półki i często aktualizować puszki ,gdyż jest to ogromny rynek i zazwyczaj od puszek xxxD zależy ,czy klient kupi wyższy model tej samej marki,a przy okazji lepsze szkła itp, czy zniechęci się i zmieni system . Z drugiej strony jakieś różnice muszą być ,by był opłacalny zakup puszek z wyższej cenowo półki.

Coś już napisał

Domyślnie

Ciekawa czemu ta tania tandeta jest tak mocno żywotna? Miałem Canona 400D i po 3 latach wyglądał lepiej niż Nikon ze swoimi gumami.

Coś już napisał Awatar karni
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Trzeba chyba rozgraniczyć "plastikowość" wykonania zewnętrznego korpusu od jego właściwości mechanicznych, kumpel na 450D miał przypadłość, że schodziła "guma" czy inny pododbnej faktury materiał pokrywający plastik, jednak to nie przeszkadzało mu w robieniu zdjęć i nie w żaden sposób nie wpływało na właściwości mechaniczne. Ja tam również odnotowałem parę wpadek z obudową i trzeszczeniem plastików czy z spasowaniem w serii xxD, ale mi to nie przeszkadza choć lekki niesmak pozostaje...

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canoniara Zobacz posta
    Canon EOS 1000D + 18 - 55 mm II + 75 - 300 mm
    To zamiast 75-300 lepiej 55-250IS. Jak na amatorski jest wyjątkowo udanym modelem i niedrogim.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Domyślnie

Już niedługo będzie mój
    ...ale jeszcze czytam komentarze
    Jak wybiorę, to się pochwalę ;D

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Domyślnie

Piątek - i już będzie mój

Domyślnie

http://www.photographyblog.com/revie...ew/conclusion/

Highly Recommended i pięć gwiazdek. Jakość obrazka wyceniona na 4.5. I jak się widzi w zakładce "Image Quality" rzeczywiście jest dobrze. Myślę, że Canoniara nie powinna zawieść się na aparacie.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów