hmm...może jeszcze w roli ścisłości dodam informację iż fotografuję już dłuższy czas i można powiedzieć że reportaż jak i fotografia dokumentalna jest moją domeną,czasem nawet jest z tego jakiś grosz więc sprecyzowałem swoje potrzeby pod kątem zakupu szkieł.
Obecnie z sytemu C posiadam jedynie analoga eos 50+50 f/1,8
Sprzęt cyfrowy posiadam innej firmy(p) ale czas jest już go zmienić i docelowo chcę się wreszcie przesiąść w system w którym jest możliwość rozwoju.
W posiadanym systemie przerobiłem trochę obiektywów również z serii limited i jednak jestem zdecydowany na przejście w system C i wiem z jakimi konsekwencjami się to wiąże.
Pierwotnie miało być body50d ale z racji jego braku albo koszmarnych cen miał byc 7d z tym że lobbing przez "kataklizmy" spowodował duzy wzrost ceny skłonny jestem kupić raczej lepsze szkła i body na2 lata a później zmienić na coś nowego i pewnie juz w pełnej klacie chociaż nie jest to dla mnie musem ze względu na typ fotografii jaka wykonuję.
Oglądałem już 1100d w sklepie i z gripem wydaje się być ok, fakt obudowa kiepska ale nie bede z niego jeść przecież...pytanie czy owa puszka nie "wystraszy" się pracy w warunkach gdzie: może być trochę kurzu, czasem może trochę deszczu,czeste zmiany obiektywów, częste wkładanie i wyciąganie z torby, czeste włączanie.
Aha brak czyszczenia matrycy mi nie przeszkadza,czyszczenie mam opanowane![]()