Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Wątek: Eos 1100d?

Domyślnie

hmm...może jeszcze w roli ścisłości dodam informację iż fotografuję już dłuższy czas i można powiedzieć że reportaż jak i fotografia dokumentalna jest moją domeną,czasem nawet jest z tego jakiś grosz więc sprecyzowałem swoje potrzeby pod kątem zakupu szkieł.

Obecnie z sytemu C posiadam jedynie analoga eos 50+50 f/1,8
    Sprzęt cyfrowy posiadam innej firmy(p) ale czas jest już go zmienić i docelowo chcę się wreszcie przesiąść w system w którym jest możliwość rozwoju.

W posiadanym systemie przerobiłem trochę obiektywów również z serii limited i jednak jestem zdecydowany na przejście w system C i wiem z jakimi konsekwencjami się to wiąże.
    Pierwotnie miało być body50d ale z racji jego braku albo koszmarnych cen miał byc 7d z tym że lobbing przez "kataklizmy" spowodował duzy wzrost ceny skłonny jestem kupić raczej lepsze szkła i body na2 lata a później zmienić na coś nowego i pewnie juz w pełnej klacie chociaż nie jest to dla mnie musem ze względu na typ fotografii jaka wykonuję.

Oglądałem już 1100d w sklepie i z gripem wydaje się być ok, fakt obudowa kiepska ale nie bede z niego jeść przecież...pytanie czy owa puszka nie "wystraszy" się pracy w warunkach gdzie: może być trochę kurzu, czasem może trochę deszczu,czeste zmiany obiektywów, częste wkładanie i wyciąganie z torby, czeste włączanie.

Aha brak czyszczenia matrycy mi nie przeszkadza,czyszczenie mam opanowane

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spr Zobacz posta
    i pewnie juz w pełnej klacie chociaż nie jest to dla mnie musem ze względu na typ fotografii jaka wykonuję.
    Pelna klatka ma już troszeczkę inne zastosowanie i niestety jej AF nie należy do szybkich, a właśnie takiego af-u potrzebujesz. Trafiającego. Pokombinowałbym poszukać z serią 1d (bez s). Może nóż widelec, coś trafisz

pytanie czy owa puszka nie "wystraszy" się pracy w warunkach gdzie: może być trochę kurzu, czasem może trochę deszczu,czeste zmiany obiektywów, częste wkładanie i wyciąganie z torby, czeste włączanie.
    Jednak tutaj można będzie się już bać, bo brak uszczelnień czy plastikowa obudowa wyjdą bardzo negatywnie Niestety ta puszka do zastosowań reporterskich odpada... W razie awarii możesz nie tylko stracić puszkę, ale i szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    W razie awarii możesz nie tylko stracić puszkę, ale i szkła
    :/ a co masz dokładnie na myśli pisząc że mogę też stracić szkła?co się z nimi może stać?

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spr Zobacz posta
    :/ a co masz dokładnie na myśli pisząc że mogę też stracić szkła?co się z nimi może stać?
    Posadźmy to tak;

Korpus 1100d do uszczelnianych czy chronionych nie należy. Podczas mżawki już zdjęcie nie zrobisz, ba nawet w deszczu będzie cienko. Miałem przypadek, że Pentax kolegi k-r dostał wody po przewodach, przeszło do szkła i już motor nie odpalił. Wysuszenie nie pomogło i aparat poszedł na części. Być może jest to jeden przypadek na sto, ale 1100d jest jak zabawka niestety...

Domyślnie

a korpusy pokroju 500d są uszczelniane?jak ma się 1100d do 350d? 350 ludzie używali z różnymi szkłami i kilku moich znajomych ma je do dziś a tez nie sa to super korpusy.mam jeszcze troche czasu do namyslu wiec zobaczymy moze kupie60d?chociaz to chyba nie jest to:/

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Domyślnie

to ostatecznie 1100D czy 500D?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przeglądam jeszcze http://www.ceneo.pl/11480287 i http://www.ceneo.pl/11424292
    Ostatnio edytowane przez Canoniara ; 12-06-2011 o 19:51 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Ja tam w kwestii szybkiego AF-u wybrałbym nikona

@Canoniara, tutaj zostawiam to Tobie. Ludzie o 500D napisali wiele, o 1100d mniej (u mnie taki aparat nie istnieje ).

@spr, pomyśl dobrze, bo będziesz sobie pluł w brodę jak ja po zakupie L-ki

Oboje przemyślcie te sprawy. 1100d ma wiele ficzerów, ale do takich korpusów jak 350d mu niestety daleko.
    Canoniara bierz 500D (różnica w 50D nijaka, tylko ergonomia) - ja pozostanę przy mojej opcji D400 (jeśli wyjdzie ).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta

@spr, pomyśl dobrze, bo będziesz sobie pluł w brodę jak ja po zakupie L-ki

.
    a co się stało że plułeś sobie w brodę i to jeszcze po zakupie eLki?

Coś już napisał
    Miasto
    bieszczady

Domyślnie

zamiar przejścia na 5d i zastanawianie się nad 1100d to takie trochę nijakie.
    kup 30d i będzie ok

Coś już napisał Awatar karni
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poleciłbym jednak 40D niż 30D, nie taka wielka różnica cenowa a warto.

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów