Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76

Wątek: Eos 1100d?

Dopiero zaczyna Awatar Szulif

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Natomiast w kwestii 1100d występuje kastracja. Cała seria od 1100d, 600d po 60D to tylko cięcie i tworzenie marketingu. Co nie przemawia zbytnio.
    Biorąc 1100d do ręki ma się uczucie jakby było przeznaczone dla dziecka. Tak miałem w ręce miałem zamiar dokupić gdybym zakupił 5d, ale plany się pozmieniały...

Patrząc po ergonomii, to można jeszcze zalecić 30D + 17-50/2.8 Tamrona.

Czy aż tak dziwny twór to bym się kłócił. Technologii się akurat nie wypiera, trzeba ją zaakceptować...
    W kwestii 1100d, to skok na bok i do tyłu
    bardzo ladnie piszesz calosciowo o tym jak cieta i kiepsko wykonana jest seria xxxd i zgadzam sie z tym, tylko ze mnie rozsmieszylo ze we wczesniejszym poscie napisales tylko "dla mnie 1100d to wykastrowana z filmów plastikowa zabawka..." jakby kwestia ma opcje filmowania/nie ma byla najwazniejsza

patrzac po ergonomii polecam wlasnie sklepowego 500/550d poniewaz na styk, ale jednak mieszcza sie w budzecie, 30d musialaby kolezanka kupic uzywany, a biorac pod uwage kiedy byl produkowany, to istnieje duza szansa, ze trafilaby na mocno zuzyty egzemplarz

odnosnie olympusa pena e-pl1 to mowie "dziwny twor" poniewaz jest to cos posrodku kompaktami a lustrzankami, nijak sie to ma do "technologii", bo niczego odkrywczego w nim nie zastosowali.
    poza tym gdybym nie wierzyl ze pen e-pl1 robi dobre zdjecia to bym go nie polecal
    CANON ::: dostawca narzedzi

Domyślnie

W ostatnim DFV jest test C1100D, warto przeczytać.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciu Zobacz posta
    W ostatnim DFV jest test C1100D, warto przeczytać.
    Różnie o nim piszą, ale nic nie zmieni mojego zdania. Kiedy 1000d wchodził na rynek, to jeszcze dało się go złapać w ręce i przytrzymać. Koledze właśnie poleciłem 1000d i spodziewałem się, że gorszej jakości canon nie może wypuścić. Pudło. 1100d jest zabaweczką dla dzieci. Bodajże w tę, grupę społeczną ma uderzać. Nawet nikony D3100 są wykonane mniej tandetnie, a mają o wiele więcej funkcji. Zastanawia mnie, czy autorka, nie wolała by kupić nikona?

Czy z nicku mam rozumieć, iż ONLY CANON?

W kwestii Pen'a miałem z nim do czynienia i naprawdę jako aparat w podróż daje radę.

Wciąż polecam 30D + 17-50/2.8 tamron'a. Jeśli coś innego to D3100 + kit , a potem dokupienie 50/1.8 Imho nikon nie jest taki zły.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Imho nikon nie jest taki zły.
    a miałeś przyjemność poużywać nikona z najniższej półki w gorszym świetle??.... ja niestety tak D40... i podejrzewam że niewiele się zmieniło... nikony z wyższej półki a i owszem ale ta najniższa....

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Ja bawiłem się d5100 z kitem, moim zdaniem w gorszym świetle bije moją 500kę..

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    a miałeś przyjemność poużywać nikona z najniższej półki w gorszym świetle??.... ja niestety tak D40... i podejrzewam że niewiele się zmieniło... nikony z wyższej półki a i owszem ale ta najniższa....
    Tak miałem Nawet mam wciąż tę nie bagatela okazję, gdyż kuzyn użytkuje.

Jednak seria D3100 jak i D5100, ma bardzo porządne iso. Sporo się jednak u nich zmieniło. Tym bardziej, że D5100 ma matrycę jeszcze z D7000

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    Chyba jednak sie zmienilo znacznie

Początki nałogu

Domyślnie

tez polecam kupic 30d + jakieś dobre szkiełko

8mpx i jakość z 30d wystarczy w większości przypadków, a nawet jeśli 500d ma lepsze wysokie iso, to i tak całą przewagę pochłonie ciemne szkło

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ja tam smigam narazie na Kicie z IS i myślę, że na pocztek szklo wystarczajace. jednak szedł bym w nowsza konstrukcje i zakupił jak ktoś wspomnial Kita.
    30D chociaż świetny aparat to jednak bardzo wiekowy już.
    Ja miałem dylemat między 500D a 40D (30D nawet nie brałem pod uwagę)
    Na korzyść przeważyła nowsza konstrukcja i lepszy wyswietlacz. 40D zato ma lepszy AF i jest zdecydowanie bardizej ergonomiczny. Na minus niestety wyświetlacz. W 1100D jest chyba taki sam jak w 500D wieć jest juz rewela. 550D nie miałem ale czytałem tutaj, że ma lepsz matrycę i zdecydowanie lepiej filmy kręci
    Do swojego dokupiłem grip i teraz jest bardzo ergonomiczny

Teraz chcę kupić 17-55 2.8 ale żona dała mi czerwone światło narazie ech.. te kobiety
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Domyślnie

Aż mi brakło słów
    Rozkręcacie się Ale to dobrze...

czy tylko Canon? chodzi za mną od jakiegoś czasu... ostatnio pobawiłam się trochę 400D... stąd pojawiło się pytanie: a może (tak ostatnio często reklamowane) 1100D...
    krąży jeszcze wokół mnie Sony Alpha...
    a Nikon... hmmm... czemu nie

Co do allegro... wszystko fajnie... ale chyba wolałabym zainwestować w nówkę

PS
    Już dziękuję za wszystkie posty

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów