Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: Eos 1100d?

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spr Zobacz posta
    a co się stało że plułeś sobie w brodę i to jeszcze po zakupie eLki?
    Brakuje mi szerokości, a na 105mm jakość nie jest jakaś cudowna. Być może sytuacja się zmienia w przypadku zakupu FF. Niestety 5D jest dla mnie po prostu dziadkiem, a 5dmk2 nie jest w zasięgu.

Wiadomo, zalecane jest by kupić 12-24 albo coś z tych rzeczy. Jednak podpinając sobie UWA i wspomagając się 85/1.8, ów L-ka robi się beż użyteczna.

Ostatnio strasznie się zastanawiam nad sprzedażą...

Coś już napisał Awatar karni
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powiem tak miałem ten sam dylemat z 24-105 ciągle go zastępowałem 17-40 +85 1.8, jednak po wyjeździe na wakacje szybko się wyleczyłem, uniwersalny zoom jednak must have!

Dopiero zaczyna Awatar Canoniara

Domyślnie

A może 1000 K?

(Ale Was wymęczę ;P)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

30D czy 40D to nie masz się aż tak bardzo obawiać o przebieg - średnio jak używka ma wypstrykane 15k-25k to spokojnie powinna drugie tyle zrobić albo i lepiej, choć nie ma reguły widzę, że magia "Luxury" przyciąga :razz:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karni Zobacz posta
    30D czy 40D to nie masz się aż tak bardzo obawiać o przebieg - średnio jak używka ma wypstrykane 15k-25k to spokojnie powinna drugie tyle zrobić albo i lepiej, choć nie ma reguły
    u mnie miesięczny przebieg jaki robię regularnie to 1000-2000 klatek, tak używam aparatu i chciałbym by jednak sprzęt wytrzymał przynajmniej 2 lata użytkowania.

Cytat Zamieszczone przez karni Zobacz posta
    widzę, że magia "Luxury" przyciąga :razz:

Wiesz co przerabiałem już w moim obecnym systemie szkła z serii limited jak i gwiazdki które mało nie kosztują,fakt są bardzo fajne stałki ale ogniskowa nijaka pod cropa, do tego niestety w tym systemie jest tak ze af chodzi bardzo wolno ze zwyklymi obiektywami a z obiektywami z serii limited chodzi po prostu wolno czyli sumarycznie predkosc af zawsze jest ta sama różnice są minimalne i bardziej subiektywne.Oczywiscie nie neguję tego systemu ale do moich potrzeb niestety nie wystarcza:/

A założenie jakie przyjąłem to kupić dobre szkła i tanie body z cropem a jak pelna klata bedzie troszke bardziej powszechna wówczas zmienie crop na ff aczkolwiek jakoś do tego usilnie nie dążę

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to nadal będę się upierał przy polowaniu na używkę 30D/40D/50D dużo lepiej będzie ci się z nimi współpracowało niż z 1100D i naprawdę na długo starczy jeżeli nic się z nimi nie będzie działo, mój stary 40D kupiłem przy stanie ok 15k fotek sam zrobiłem ok 35k i czasem widuje osobę, której sprzedałem czterdziestkę i wprawdzie nie pytałem ile ma wypstrykane to jednak nie narzeka, więc sądzę, że śmiga bez problemu. Z drugiej strony migawka, może paść i po 30k choć nawet jeśli tak to wymiana nie jest taka straszna jak Body rozpatrujemy w przedziale kilku lat używania. Mniej cię będzie ciągnąć do przesiadki, bo jak kupisz 1100D to obiecuję, że maks pół roku, może rok i cię będzie świerzbić do zmiany

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Brakuje mi szerokości, a na 105mm jakość nie jest jakaś cudowna. Być może sytuacja się zmienia w przypadku zakupu FF. Niestety 5D jest dla mnie po prostu dziadkiem, a 5dmk2 nie jest w zasięgu.

Wiadomo, zalecane jest by kupić 12-24 albo coś z tych rzeczy. Jednak podpinając sobie UWA i wspomagając się 85/1.8, ów L-ka robi się beż użyteczna.

Ostatnio strasznie się zastanawiam nad sprzedażą...
    to ja powiem CI z mojego doświadczenia.. kupiłem jakiś czas temu 17-40L i na 40D czy na 500D różnicy między nim a Tamronem 17-50 nie było żadnej... jakiś taki zwykły obiektyw... ale po podpieciu go do 5D... tego dziadka własnie... ten obiektyw cudownie ożył!!! to jest po prostu coś pięknego... ostry idealne kolory... jak wraca na 40stkę to znowu staje się.... zwykły. Tak więc... body też ma znaczenie w tej chwili jedyne co mi przeszkadza w 5D to wyświetlacz... do jakości zdjeć nie można się doczepić. Pewnie za jakiś czas jak będzie kasa to kupię II ale... do sprzedaży pójdzie 40stka a na zapasie zostanie właśnie to stare 5D
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szulif Zobacz posta
    ooo prosze. teraz to juz LUSTRZANKA JEST WYKASTROWANA Z FILMOW? hehehehe ale czlowiek uczy sie cale zycie

jeszcze 3 lata temu lustrzankami robilo sie zdjecia, bo zadna nie miala dodatkow filmowania a teraz kupuje sie zeby krecic odcinki seriali?
    Dzisiaj kręcili lustrzanką sceny do jednego z odcinków W11. Z tego co wiem to było wiele takich zabiegów :-D

Dopiero zaczyna Awatar Szulif

Domyślnie

dla mnie moga nawet ulice sezamkowa krecic lustrami, co nie znaczy ze popieram opcji filmowania w dlsr

zawsze bylo tak ze lustrami robilo sie zdjecia a kamerami krecilo, a teraz.. wchodzi czlowiek na test jakiegos szkla, a tu testuja jak sie nim filmy kreci, wchodzi na test body i 1/4 testu o tym ktore lepsze do filmow. w zla strone to idzie. nie lubie robienia z prostych urzadzen takich kombajnow. bo skoro filmy w lustrach to dlaczego nie dodac jeszcze za jakis czas nawigacji gps, zeby nie zabiarac samochodewej jak sie jedzie w plener, albo telefon, bo po co brac skoro lustrzany kombajn wielozadaniowy mamy. tym bardziej ze jesli ktos chce niezle kamery hd kosztuja w okolicach 1tys zl.

ale juz cos ptaszki cwierkaja o rozbiciciu lustrzanek do filmow i do fotografowania na podobnej polce cenowej w postaci 5d mak III (do filmow) i 3d (bez filmow), no zobaczymy ile w tym prawdy, tak czy inczej trzymam kciuki za takie idee
    CANON ::: dostawca narzedzi

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To takie dziwne, że ludzie chcą mieć wszystko w jednym urządzeniu, szczególnie jak ostatnio jest moda na lustra

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów