Hmmm... to może 60D z kitem na początek
http://allegro.pl/canon-eos-60d-ef-s...652281328.html
Pozdrówka!
Hmmm... to może 60D z kitem na początek
http://allegro.pl/canon-eos-60d-ef-s...652281328.html
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Ostatni jakiś znajomy kupił Nikona D5000 z double kitem, zmieścił się w podanej cenie.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Anita, właśnie w tym tygodniu wybrałem i kupiłem dla mojej siostry Anity (pozdrowienia!)pierwszą lustrzankę.
Ze względu na to że ona póki co bakcyla nie połknęła i trudno ją było przekonać, żeby wydała kilka tysięcy na aparat i graty do niego wybrałem dla niej używaka Canona 350D + kit + lampa 420EX + drobiazgi.
Całość zamknęła się w kwocie ok. 1400 zł.
Niech sobie siostra się pobawi, nauczy, pożyczę jej czasem szkiełka...
Z czasem zacznie kumać.
Jeśli nie wiesz co Ci trzeba kup coś jak powyższe, a za pół roku zmienisz już wiedząc co Ci się podoba, co Ci leży najlepiej.
Kasy nie stracisz, a wybierzesz najlepiej jak można - sama świadomie.
W tym jest pies pogrzebany. Nie wiemy czy autorka wątku ma się od kogo uczyć. Nie będę psuł opinii o 350D, ale w przypadku amatora takie cuda jak czyszczenie matrycy się przydają. Jak szkieł przybywa, to matryca niestety kurzy się strasznie. W przypadku Twojej siostry - zawsze możesz jej zagwarantować pomoc. W przypadku autorki wątku nic nie wiemy...się pobawi, nauczy, pożyczę jej czasem szkiełka...
Z czasem zacznie kumać.
Imho najlepiej przejść się do sklepu, pogrzebać w aparatach do podanej kwoty. Posprawdzać. Jak leżą w ręce. Olać tych wszystkich polecających sonyKasy nie stracisz, a wybierzesz najlepiej jak można - sama świadomie.i wybrać. Potem zamówić w necie i zaoszczędzić.
Dlaczego?
Np; Canon 450d + T 17-50 /2.8 + C 50 /1.8 + C 430ex = ok 3000zł
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
dzięki za pomoc...
![]()
Czy brak czyszczenia matrycy to taka wielka wada?
Większość amatorów nie zmienia obiektywów wcale, a jak zmienia to raz, i po sprawie. A jeśli matryca się naprawdę zabrudzi, to żadna czyszczarka matrycy wbudowana w aparat nie da rady, tylko wprawne łapki serwisanta.
I na marginesie, ubrudzona matryca to pikuś, dwa ruchy w PS i po sprawie, prawdziwym koszmarem jest ubrudzony/zakurzony sensor AF.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
A są aparaty z samoczynnym czyszczeniem sensora af ?