i tak i nie. Mi kiedyś tez ktoś pomógł w tej czy innej materii. wskazówki-odsyłacze są na tyle dokładne że jeśli zechce to się nauczy bo tam już wszystko wyjaśnili, a tu nikt nie będzie kopiował odpowiedzi z innych źródeł.
Każdy ma jakieś swoje specjalne techniki. Tymi się nikt nie dzieli. A te które są w necie są ogólne dostępne. Wiele osób po prostu nie wie czego szukać, czy jak to się nazywa to raz, a dwa że wielu młodych adeptów po prostu nie stać by opłacić takie warsztaty, które z reguły są już dla osób kumających jakiś soft, sprzęt itd. i są skazani by dojść do wszystkiego sammu bądź za pomocą forumowej pomocnej dłoni, czy wujka dobra rada.
Orłem w dziedzinie PS nie jestem. Sam nie zakładam tematów bo wstyd się przyznać że się czegoś nie czai, czytam to co koledzy już napisali, szukam w necie ale też niekiedy "odchamię" się, ruszę 4 litery do księgarni i tam czegoś poszukam co mnie interesuje co by nie było że dziś społeczeństwo nie czyta książek. minimalnie podnoszę ósmą cyfrę po przecinku w średniej krajowej.
Autorowi wątku polecam też kilka książek z cyfrowej obróbki zdjęć autorstwa przez z niektórych podziwianego Scotta Kelby'ego, choć inni jego prace traktują z uśmieszkiem na ustach. Mi to w moich początkach obróbki rawów z fuji s5500 wiele pomogło.
pozdr.