Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Jak to zrobić???

Mieszany widok

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

i tak i nie. Mi kiedyś tez ktoś pomógł w tej czy innej materii. wskazówki-odsyłacze są na tyle dokładne że jeśli zechce to się nauczy bo tam już wszystko wyjaśnili, a tu nikt nie będzie kopiował odpowiedzi z innych źródeł.
    Każdy ma jakieś swoje specjalne techniki. Tymi się nikt nie dzieli. A te które są w necie są ogólne dostępne. Wiele osób po prostu nie wie czego szukać, czy jak to się nazywa to raz, a dwa że wielu młodych adeptów po prostu nie stać by opłacić takie warsztaty, które z reguły są już dla osób kumających jakiś soft, sprzęt itd. i są skazani by dojść do wszystkiego sammu bądź za pomocą forumowej pomocnej dłoni, czy wujka dobra rada.
    Orłem w dziedzinie PS nie jestem. Sam nie zakładam tematów bo wstyd się przyznać że się czegoś nie czai, czytam to co koledzy już napisali, szukam w necie ale też niekiedy "odchamię" się, ruszę 4 litery do księgarni i tam czegoś poszukam co mnie interesuje co by nie było że dziś społeczeństwo nie czyta książek. minimalnie podnoszę ósmą cyfrę po przecinku w średniej krajowej .
    Autorowi wątku polecam też kilka książek z cyfrowej obróbki zdjęć autorstwa przez z niektórych podziwianego Scotta Kelby'ego, choć inni jego prace traktują z uśmieszkiem na ustach. Mi to w moich początkach obróbki rawów z fuji s5500 wiele pomogło.
    pozdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    szukam w necie ale też niekiedy "odchamię" się, ruszę 4 litery do księgarni i tam czegoś poszukam co mnie interesuje co by nie było że dziś społeczeństwo nie czyta książek. minimalnie podnoszę ósmą cyfrę po przecinku w średniej krajowej .
    Autorowi wątku polecam też kilka książek z cyfrowej obróbki zdjęć autorstwa przez z niektórych podziwianego Scotta Kelby'ego, choć inni jego prace traktują z uśmieszkiem na ustach. Mi to w moich początkach obróbki rawów z fuji s5500 wiele pomogło.
    pozdr.
    No i to jest prawidłowe podejście.sam też dużo książek przerobiłem Scotta odnośnie lr.
    Fakt książki są drogie ale jak już opanujesz wszystko można książkę odsprzedać.Większość moich egzemplarzy była w bd stanie i spzredałem z 10zl strata więc zaplacić za wiedzę 10zł nie jest majatkiem nawet zaplacic za nia 69zl nie ejst duzo(tyle srednio ksiazki kelbyego stoja)

A wracajac do autora tematu to na kadrem bym raczej popracował i obsługą aparatu.
    Widzę że autor chce "czesać" śluby więc w tym wypadku raczej powinien sam dać coś od siebie.

No ok będę dobry i zdradzę jednak użytkownikowi jak uzyskać takie zdjęcia.
    recepta jest bardzo prosta i składa się z pięciu kroków:
    -obrać odpowiedni kadr
    -rozpoznać charakter światła i dobrać odpowiednie naświetlanie właściwe dla oczekiwanego efektu(polecam zapoznać się z systemem strefwym
    -wykonać zdjęcie SLAJDEM
    -wywołać slajd
    -zeskanować

No i mamy fajne zdjęcie o bardzo dużej rozpiętości tonalnej i świetnych żywych kolorkach

Uprawnienia umieszczania postów