Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Wątek: 28 1,8 czy to jest mydło?

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

to nie jest piekielnie ostro -to jest tylko przyzwoicie (zdjęcie drugie), pierwsze nie wiem o co chodzi .
    Wydaje mi się że podchodzisz do tej stałki trochę źle - chyba do tego co chcesz pstrykać lepiej jakiś obiektyw zmiennoogniskowy.
    nie chcę Cię do sigmy przekonywać na siłę - są o wiele lepsze stałki,
    poniżej kilka ostatnich zdjęć z s30.1.4
    Ostatnio edytowane przez DAWIDSON ; 06-06-2011 o 12:30
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

dobra może wyolbrzymiłem czyli sądzisz że sigma będzie ostrzejsza mimo wszystko?
    Do tego co chcę - hmm to jest standard na cropie więc do pochodzenia sobie i popstrykania rzeczy różnych bym chciał bez martwienia się światłem zastanym. Wiadomo że nie non stop na pełnej dziurze ale czasem gdyby trzeba było to chciałbym mieć to co najmniej użyteczne.
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

na pewno celniejszy AF, zejście do 1.4 też jest fajne -ładniejszy bokeh. Zwyczajnie bardziej pasuje mi ta sigma.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

no właśnie ten celniejszy AF to taki paradoks, poczytasz na forum to sie psioczy po sigmie i wiesza psy, nawet tej konkretnie w wątku porównującym 28 do 30, znowu miałem kolegi 30 na moment i fajnie trafiała, tu znów mam loterię...
    ręce opadają

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

no tak, też to wszystko czytałem ale w praktyce w moim przypadku wyszło inaczej.
    wstaw jakieś zdjęcie na 1.8 - coś w stylu mojego pierwszego

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

oczywiście mam swiadomość że szkło robione pod DSLRa powinno byc znacznie lepsze od tego pod analoga mimo wszystko... a tu własnie taka jest sytuacja.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie mam niestety nic pod ręką w tej chwili, ale nie wiem czy już wspominałem z tego co zrozumiałem z ustaleń w sklepie moge sobie podmienić egzemplarz który mam na inny, jeśli nie będzie nosić śladów użycia, a że dbam o sprzęt do zarzuciłem od razu UVkę i nosiłem to w torbie tylko z oryginalnym workiem jeszcze na szkle
    szczerze to chciałbym to załatwić jak najszybciej i mieć spokojną głowę i dobre szkło :]
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 06-06-2011 o 12:45 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

canon jest 10 lat starszą konstrukcją, na optyczne.pl w testach wypada podobnie, w wadach uwzględnili słabą celność AF. - jeżeli chcesz przy nim zostać i masz wątpliwości co do ostrości - może oddaj do kalibracji - nie wiem
    zdjęcie skrzynki pocztowej na 1.8 na optyczne.pl z tego canona jest bardzo słabe.
    Ostatnio edytowane przez DAWIDSON ; 06-06-2011 o 12:53

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Krisnjr, przepraszam, że tak długo. Sample, które podesłałeś niestety sa niedoświetlone. To zawsze dodaje wrażenia nieostrości. Poza tym, rzeczywiście, wydaje mi sie, że mogłoby być lepiej.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Mirku, nie ma za co przepraszać, dzięki w ogóle za odpowiedź
    @DAWIDSON
    żeby być precyzyjnym to chyba 14 lat nawet... Wtedy ludzie jeszcze myśleli że do końca świata będą pstrykać z użyciem filmu pewnie

Orzech do zgryzienia twardy :/

Tym bardziej że posty sprzed roku mówią zupełnie co innego niż użytkownicy piszący teraz, do tego dochodzą rozstrzelone opinie na róznych forach, sample i inne cuda.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Ja swego czasu jak miałem tylko cropa to zastanawiałem się na S30 1.4. Poszedłem do sklepu, założyłem Sigmę i miałem metrowy Front Focus Założyłem C 50 1.4 i wszystko grało. Natomiast gdybym nie miał zamiaru przesiadać się na FF to bym poszukał innej Sigmy i ją ewentualnie dokalibrował. Mając samego cropa ogniskowa 28mm mi pasowała, teraz mając FF i wspomnianego Canon 28 1.8 chciałbym coś minimalnie szerszego
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów