jeżeli sigmę chcesz kupić to najlepiej ze sklepu internetowego sigmy (3+2 gwarancja) i pewniak. Zobacz na zdjęcie Kanghoya bez wyostrzania![]()
jeżeli sigmę chcesz kupić to najlepiej ze sklepu internetowego sigmy (3+2 gwarancja) i pewniak. Zobacz na zdjęcie Kanghoya bez wyostrzania![]()
50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS
wiem wiem widziałem ofertę tego sklepu teraz przesyłka gratis i filtr uv marumi do tego
ale pewniak to co? będzie ostra, jak od Cichego?
Tak widzę jego zdjęcie ale post process w foto cyfrowej jest nie unikniony z drugiej strony.
W sumie to mój dywan już chyba lepiej wyszedł na surowo tyle że ostrzone centralnym punktem no i jak wyszło to widać..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha dopytam, ta gwarancja 3+2 to płatna chyba jest? wiesz ile może?
co do wypożyczenia jak ktoś byłby ciekaw to kaucja 1200 plus 90pln bez zwrotnej opłaty - szkło na 3 dni wtedy ląduje u klienta.
Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 06-06-2011 o 20:03 Powód: Automerged Doublepost
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
mieszkasz w Warszawie, więc najlepiej na miejscu - podjedź i się dowiesz wszystkiego -najlepiej pytać bezpośrednio w sklepie, podepniesz, sprawdzisz, przetestujesz - nie ma z tym problemu
50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS
dodam jeszcze sampelki sigmy pożyczonej kiedyś od kolegi, wszystko na 1,4 jest lub prawie wszystko, tym razem jpgi prosto z puchy bez raw - wołania.
http://imageshack.us/g/706/img5950w.jpg/
kurcze a najgorsze jest to że jak przeskakiwałem z olka e410 to 50d i 17-85 miało wystarczyć mi 'na zawsze' no i było super, przez chwilę, teraz bez zmrużenia okiem wziąlbym swoją puchę z 24-105...
Prawda jest taka, że porównywanie tych sampli jest bez większego sensu, szczególnie z JPG/różnych rawowarek. Niby 0 w LR, DPP, C1, ale na dobrą sprawę kto wie co w tych algorytmach siedzi i gdzie jest to prawdziwe "prosto z puszki". Już nie mówiąc o JPG z puszki gdzie praktycznie zawsze jakieś wyostrzanie/(Czy jak twierdził kiedyś Cichy przy 0 w canonie - spadek ostrości) występuje. Do momentu jak po wyostrzeniu jest ok ja nie widzę problemu, inna sprawa że praktycznie na cropy nie patrzę, tylko teraz wyjątkowo z okazji tego tematu.
Porównanie miałoby tylko sens tylko w 1 przypadku - ten sam workflow/ustawienia puszki, to samo body, 2 szkła.
Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 06-06-2011 o 21:11
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.
@Kanghoy
zgadzam się w 100%.
niestety nie mogę się powstrzymać i oglądam fotki na pixel peeper z tej sigmy i 40D bo z 50D wiele nie ma, niektóre na pełnej dziurze lub okolicach bardzo fajne... i tak sobie myślę czy nie wyklikać jej jednak
tylko żeby z AFem nie umoczyć, na optycznych piszą że ten HSM całkiem całkiem, więc może tragedii nie będzie, bo oostre od pełnej dziury to jedno ale trafić przy takiej głębi w punkt to drugie.![]()
Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 06-06-2011 o 21:19