Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z Canonem 500D

Mieszany widok

Domyślnie Problem z Canonem 500D

Witam.
    Otóż mam problem ze swoim Canonem 500D a dokładniej z jego włączeniem. Podczas robienia zdjęć zapełniła się karta więc standardowo wyłączyłam aparat, wyciągnęłam kartę, zgrałam zdjęcia i już zamierzałam się do kontynuacji robienia kolejnych tylko aparat nagle przestał działać a dokładniej na żaden sposób nie mogę go uruchomić. Baterię wyciągałam i wkładałam już parę razy ale niestety nie dało mi to żadnego rezultatu. Próbowałam również podłączyć go do PC i sprawdzić czy zadziała ale również bez jakiegokolwiek efektu. Czy miał już ktoś może taki problem ? I jaka może być tego przyczyna?
    Z góry będę wdzięczna za każdą pomoc

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak na szybko i intuicyjnie - może nie zamknąłeś do końca klapki przy karcie pamięciu, alebo jakiś czujnik w tym miejscu padł...

Domyślnie

Klapka była domknięta an 100 % już większe prawdopodobieństwo z tym czujnikiem choć mam cichą nadzieje że jednak nie jest to jakaś poważniejsza awaria. Na razie jeszcze podłączyłam baterie do ładowania i jak się już załaduję będę próbowała jeszcze raz.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Można jeszcze spróbować wyciągnąć tę inną baterię. Spowoduje, to co prawda utratę ustawień. Jednak może sporo uratować skórę

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Można jeszcze spróbować wyciągnąć tę inną baterię. Spowoduje, to co prawda utratę ustawień. Jednak może sporo uratować skórę
    Ta bateria tylko zasila zegarek. A poza tym nie da się jej łatwo wydłubać.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak czy owak, jak dojdziesz do rozwiązania to napisz co było grane, może się przyda na przyszłość

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów