Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: [test] lampa FOMEI Panther 600 Mini

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saer Zobacz posta
    stormur - jak czytam Twoje posty od początku tego testu zrobionego przez Cichego to zastanawiam się czym Ty się zajmujesz na co dzień... bo brzmisz jakbyś pracował w dziale technicznym Elinchroma albo Hensela
    Az tak dobrze to mi sie nie wiedzie Ale jestem otwarty na propozycje

Na codzien NIC nie robie . I nie przeszkadza mi to wcale. Nie czuje sie tez winny. Ani odpowiedzialny.
    Robie cos od czasu do czasu. Jak to freelancer

Dodatkowy kabel faktycznie zabiera nieco mocy ( +5m ok 0.5 EV - z mojego doswiadczenia ). Czasem taki kabel to przyjaciel, czasem wrog...

Boom to 1y statyw jaki ze soba zabieram. Reszte mozna do drzew poprzypinac

[/QUOTE]Jakoś nie zauważyłem w opisie Fomei mini słowa "profesjonalna". PRO to jest Fomei Panther PRO, przynajmniej ja tak to odczytuję.[/QUOTE]

Odniesienie do "Fomei Panther Pro" jest proste i klarowne ( ja to tak odczytuje ). "tym razem oprocz...." czarno na bialym ( tzn zalezy jak ktos ma skalibrowany monitor ) .

Poza tym zaryzykuje : NIC z Fomei nie jest profesjonalne... . No to sie zacznie....

Ale : niech mi ktos wskaze znane studio / fotografa ( nie liczac moze popularnych blogerow ) , ktorzy uzywaja NA PLATNYCH ZLECENIACH czego innego niz wyzej wspomniane przeze mnie profesjonalne firmy produkujace oswietlenie studyjne. Umownie pomijamy swiatlo stale ( bo nie o nim byla mowa ).

Profesjonalna firma ma SWOJ BAGNET. To na poczatek...

---------

Tylko to wszystko moze ( ale nie musi , mimo ze prawda ) byc o kant pupy potluc... Dobre zdjecie mozna zrobic sprzetem bardziej niz przecietny.

Tylko nikt z agencji jakos tym z przecietnym sprzetem zlecen nie daje ... 1/3000 to nie regula, tylko wyjatek ( tak jak zakwalifikowanie Tyszki do kilkunastu wybitnych fotografow mody na "Swiat Obrazu" , a pominiecie np Bensimone'a ... niektorzy sie w grobach przewracaja ... . )

Swoja droga widzialem kiedys fajna reklame 911 : "czy jak byles malym chlopcem marzyles o tym aby prowadzic Nissana albo Volkswagena ???" ....

Dla mnie to tak jak chciec miec Fomei... Ale ja jestem reakcjonista
    Ostatnio edytowane przez stormur ; 09-06-2011 o 22:00
    Canon Elinchrom

Uprawnienia umieszczania postów