Az tak dobrze to mi sie nie wiedzieAle jestem otwarty na propozycje
Na codzien NIC nie robie. I nie przeszkadza mi to wcale. Nie czuje sie tez winny. Ani odpowiedzialny.
Robie cos od czasu do czasu. Jak to freelancer
Dodatkowy kabel faktycznie zabiera nieco mocy ( +5m ok 0.5 EV - z mojego doswiadczenia ). Czasem taki kabel to przyjaciel, czasem wrog...
Boom to 1y statyw jaki ze soba zabieram. Reszte mozna do drzew poprzypinac
[/QUOTE]Jakoś nie zauważyłem w opisie Fomei mini słowa "profesjonalna". PRO to jest Fomei Panther PRO, przynajmniej ja tak to odczytuję.[/QUOTE]
Odniesienie do "Fomei Panther Pro" jest proste i klarowne ( ja to tak odczytuje ). "tym razem oprocz...." czarno na bialym ( tzn zalezy jak ktos ma skalibrowany monitor) .
Poza tym zaryzykuje : NIC z Fomei nie jest profesjonalne... . No to sie zacznie....![]()
Ale : niech mi ktos wskaze znane studio / fotografa ( nie liczac moze popularnych blogerow ) , ktorzy uzywaja NA PLATNYCH ZLECENIACH czego innego niz wyzej wspomniane przeze mnie profesjonalne firmy produkujace oswietlenie studyjne. Umownie pomijamy swiatlo stale ( bo nie o nim byla mowa ).
Profesjonalna firma ma SWOJ BAGNET. To na poczatek...
---------
Tylko to wszystko moze ( ale nie musi , mimo ze prawda ) byc o kant pupy potluc... Dobre zdjecie mozna zrobic sprzetem bardziej niz przecietny.
Tylko nikt z agencji jakos tym z przecietnym sprzetem zlecen nie daje ... 1/3000 to nie regula, tylko wyjatek ( tak jak zakwalifikowanie Tyszki do kilkunastu wybitnych fotografow mody na "Swiat Obrazu" , a pominiecie np Bensimone'a ... niektorzy sie w grobach przewracaja ... . )
Swoja droga widzialem kiedys fajna reklame 911 : "czy jak byles malym chlopcem marzyles o tym aby prowadzic Nissana albo Volkswagena ???" ....
Dla mnie to tak jak chciec miec Fomei... Ale ja jestem reakcjonista![]()