Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Jaka przegladarka do zdjec?

Coś już napisał Awatar virpower

Cool Co do przegladarki, to ACDSee...

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Jpegi - ACDSee
    RAWy - Adobe Bridge lub BreezeBrowser
    Co do przegladarki, to ACDSee nie pokazuje tak zrobionego zdjecia jak program od Canona dedykowany do 20D. Zamglony obraz przy ACDSee wydaje mi sie byc faktycznie tylko do podgladu zdjec. Czy caly mechanizm wyswietlania obrazu jest taki sam w ACDSee jak w infranview (czy jak to sie pisze, sorryy..), i w innych programach, bo jakos Canonowski to inaczej przelicza, obraz jest lepszy, lecz np zdjecia nie mozna powiekszyc na caly ekran, a funkcje samoego programu sa bardzo ubogie. Czy to jest zwiazane z kodowaniem i odkodowywaniem zapisanego zdjecia? Cos jakos tak chyba mi sie zdaje.
    WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU!!!! 2006:razz:

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

a moze Picasa2. ja ją sobuie chwalę

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Bardzo długo byłem fanem ACDSee i kupowałem kolejne wersje. Już nie jestem. Program nie radzi sobie z profilami. Firma niby oferuje kupno wersji PRO za 122 USD tyle, że ta wersja od dłuższego czasu jest "coming soon".

Z wymienianych wczesniej w watku programów jedyną alternatywą dla PS Bridge, który ma wbudowaną obsługę profili jest FastStone. Radzi sobie nieźle z RAWami z 20D - przyjmuje ustawienia aparatu do wyświetlenia obrazka. No i potrafi "przetłumaczyć" obraz z profilu w którym jest zapisany do profilu monitora. Jedyny z "Color Management System for JPEG and TIFF with embedded profiles".

Ifran z profilami radzi sobie nędznie. Jest wkurzający przy różnych rozmiarach obrazków.

Picasa2 to program bardzo ostatno ekspansywnych googli. No to ma wszystko dobre co dobre jest w googlach czyli bardzo dobrą wyszukiwarke. Z wyświetlaniem nieco gorzej. Wpisanie słowa "profile" w helpie to już zupełna porażka. Your search - profile - did not match any answers in our knowledgebase. i to knowledgebase jest on line na stronie googli!

Janusz

Domyślnie

nową ACDSee 8 zbiera sie niezle jak na poprzednie wer ktore strasznie wolno sie zbierały

Bywalec
    Miasto
    wrocław / łódź

Domyślnie

fotostation - sporo gazetowych redakcji i agencji go używa, ma duże możliwości archwizowania, podpisywania key words itp. jak ktoś robi dużo zdjęć, albo gdzies je sprzedaje, bardzo ułatwia pracę.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tyle, ze o ile pamietam fotostation jakies starszliwe pieniadze kosztuje...
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Tyle, ze o ile pamietam fotostation jakies starszliwe pieniadze kosztuje...
    jakieś 500 ojro
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jdw
    fotostation - sporo gazetowych redakcji i agencji go używa, ma duże możliwości archwizowania, podpisywania key words itp. jak ktoś robi dużo zdjęć, albo gdzies je sprzedaje, bardzo ułatwia pracę.
    A wersja PRO to podstawowe narzędzie w PAP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    A wersja PRO to podstawowe narzędzie w PAP.
    w Wybiórczej też, do tego SuperExpress i kilku innych
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Szanowni Koledzy!
    W temacie "przeglądarka" chciałem się podzielić swoim odkryciem: PICASA.Darmowa przeglądarka przewyższająca wszystkie inne tak jak Canon....nikona....To przeglądarka (!) podkreślam: przeglądarka choć jakością np prezentacji albo "wścibskością" mnie powala - przeglądarka która infiltruje nie ściągnięte do końca pliki; ogląda Canonowskie RAWy; porządkuje wszystkie pliki w linii czasowej - I TO W JAKIEJ FORMIE i ZA DARMO!!!!Wystarczy wpisać w Google hasło - natomiast sama instalacja jest nieco...dziwnie wolna - prosze się nie niecierpliwić!Prosze o opinie testerów!Ja - wpisałem ją na pozycję NO.1.Dla mnie - wspaniała robota!Niech się schowają inne "wielofunkcyjne" typu Infra... czy Ace...:PICASA to jest to!

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów