Bardzo długo byłem fanem ACDSee i kupowałem kolejne wersje. Już nie jestem. Program nie radzi sobie z profilami. Firma niby oferuje kupno wersji PRO za 122 USD tyle, że ta wersja od dłuższego czasu jest "coming soon".
Z wymienianych wczesniej w watku programów jedyną alternatywą dla PS Bridge, który ma wbudowaną obsługę profili jest FastStone. Radzi sobie nieźle z RAWami z 20D - przyjmuje ustawienia aparatu do wyświetlenia obrazka. No i potrafi "przetłumaczyć" obraz z profilu w którym jest zapisany do profilu monitora. Jedyny z "Color Management System for JPEG and TIFF with embedded profiles".
Ifran z profilami radzi sobie nędznie. Jest wkurzający przy różnych rozmiarach obrazków.
Picasa2 to program bardzo ostatno ekspansywnych googli. No to ma wszystko dobre co dobre jest w googlach czyli bardzo dobrą wyszukiwarke. Z wyświetlaniem nieco gorzej. Wpisanie słowa "profile" w helpie to już zupełna porażka. Your search - profile - did not match any answers in our knowledgebase. i to knowledgebase jest on line na stronie googli!
Janusz