no dobra, tym argumentem handlu używkami mnie przekonaliście![]()
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
zgadza się, kobiety zmieniają kolor włosów(i bardzo często czują się gorzej), ale dlatego że tak mają a nie dlatego, że na jakimś forum ktoś prorokuje decyzje które są podejmowane tysiące kilometrów od niego przez ludzi którzy nawet nie wiedzą o jego istnieniu, a mimo to ma swoje teorie i stara się na siłę zainteresować nimi wszystkich dookoła.
to odnośnie tej plotki o zakończeniu produkcji dslr przez sony oczywiście.
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Też nie dawno myślałem o nikonie, ale imho szkoda kasy wydawać na kolejny korpus tej samej klasy. Sprzedaż 24-105L też mija się z celem, gdyż szkło po prostu kocham stąd plan zakupu 5d
Tak prawdę powiedziawszy nie dziwię się użytkownikom marki sony. Firma przeszła do produkcji dla 'mas'. Każda to lustrzanka zapowiadana i reklamowana jest jako największe i zarazem najlepsze i najczystsze ze wszystkich. Przechodzi do prania, to nawet Martyna nie pomoże. Są owszem modele, które dają całkiem niezły obrazek, ale zaawansowany-amator, który chce coś wyciągnąć zacznie się martwić dwiema rzeczami:
1. szklarnia, a w sonym ciężko - jedynie, że manualna minolta. Gdyż na zeissa go nie stać.
2. kiepskie iso, w N czy C nawet Pentaxie jest używalne. W sonym nie da rady.
Tak prawdę powiedziawszy trzymam się wersji, którą wcześniej wygłosiłem:
Canon lub Nikon lub Pentax
Co do użyczania szkieł, owszem można, ale bardzo głupio jest mi od kolegi brać jego 1000D w zamian za użyczenie mu 85/1.8 (w późniejszym terminie).
Jakby nie patrzeć, to przy pożyczaniu wyłaniają się ludzkie wady, czasem zalety![]()
Wszystko sie zgadza- tez ost myslalem o zmianie obozu- ale jak zaczalem czytac o problemach z AF w D7000, komus smar plul na matrice w D300, to odpuscilem. Pozniej posty o szklach nikkora- cenach, to juz w ogole zrezygnowalem.
A skoro autor watku chce zmienic aparat, to znaczy, ze cos mu nie pasuje w jego sony i nie piszmy mu ze ma zostac przy tym aparacie i robic fotki. Skoro zaklada watek na naszym forum- forum canona, to swiadczy tylko jedno- chce miec aparat canona i gdzies w srodku ma juz zakodowany docelowy wybor- chce od nas rzetelnej porady ktory model.
Przypomnial mi sie kolega- ten od Pentaxa. Pyta mi sie co ma kupic, bo chce lustro.
Ja mu odpowiadam , ze lutro to nie sam zakup, to sa szkla, dodatki i to nie tania zabawa. Ale on chce lustro- Twoj wybor, bierz Canona albo Nikona. A on mi sie pyta o Pentaxa, no moze i fajne aparaty, ale malo popularny sprzet, mocowania jakies inny i szkla beda drogie. On nie bedzie inwestowal w szkla, kupi jeden uniwersalny i tu mu starczy i co ma kupic, to ja mu znow, ze C albo N- tylko te dwie marki sie licza jak dla mnie. I tutaj wychodzi to co wyzej napisalem, mial juz zakodowane gdzies w srodku nazwe Pentax i moje gadanie na nic, mimo pytan o porade i tak kupil pentaxa. A ost jak mu cos mowilem o zmianie body, ze kupilem szklo za 1,5, to mi odp ze on szkla nie zmienia, bo sa drogie. I wyszlo na moje- a nie mowilem :P
Takze moral prosty- autor watku juz ma zakodowane w srodku CANONWiec nie wyjezdzamy mu z pentaxami czy motywami ze ma robic zdjecia posiadanym sprzetem.
Mialem 400D- cena sie zrobila fajna 50, dodatkowe kolko, gorny ekran z nastawami, wiekszy= lepsze czucie w rece i trzymanie- ZMIENIAM BODY i wszyszczy dookola, a po co, a na co, kup lepiej szklo-bla bla bla-chcie zmienic i ch**j taki mam kaprys, ochote i zamienilem body i jest mi z tym fajnie![]()
Ostatnio edytowane przez luck1985 ; 02-06-2011 o 12:08
Skoro się pyta, to nie mamy obowiązku przytakiwać i możemy poddać pod wątpliwość sensowność jego zamiarów - od tego m.in. są fora.
Autor wątku posiada aparat, 3 szkła i lampę, więc to już "mały" kawałek systemu jest i naprawdę silny (podejrzewam) musiałby być ten canonowski kaprys, żeby ot tak zmieniać...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Których szkieł brakuje konkretnie?
Mógłbyś rozwinąć?
Ostatnio edytowane przez tormentor ; 02-06-2011 o 12:18 Powód: Automerged Doublepost
FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin
Oczywiscie, napisal w 1 poscie, ze sony olewa temat i sie ZASTANAWIA. Boi sie o przyszlosc, szkla jak napisal ma uniwersalne i aktualny zestaw mu starcza= po co zmieniac system, skoro szkla ktore ma mu starczaja, nie musi sie bac o to czy beda wychodzic nowe szkla pod jego puche.
Ale zapytanie o porade/sugestie juz swiadczy, ze jednak cos go ciagnie w strone marki canona. No i nie mozemy ukrywa, marka na pewno bardziej przyszlosciowa- sony niech dalej robi telewizory, niech sie skupia na usludze on line w playstation, a nie chwytaja sie kazdej dziedziny rtv- brakuje agd i pralki od sony:/
Jak chce Canona, uwaza ze FF jest dla niego, to za uzbierana kwote 6,5 kupil bym 5DmarkII - obiektyw moze dobrac sobie na raty. Jezeli FF go nie interesuje, to 7D, ale cena wysoka i blisko jej do 5dmarka. A jak nie ma wiekszych potrzeb, to niech kupi 60D, styknie mu na 2 szkla i bedzie gitara![]()
... jeszcze jedna sugestia. Jezeli Sony faktycznie planuje zrezygnować z luster to jest to dobry moment na sprzedanie takiego zestawu z jak najmniejsza strata. Potem nikt nie bedzie chcial tego kupowac i ceny spadna drastycznie....
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=38472998
Tutaj dyskutują i wychodzi na to, że Sony niekoniecznie się wycofuje z FF. Ma ktoś inne linki/źródła?
FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin