Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Kto mnie przekona do Canona ;)

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    A mi mówili, że Nikon robi zajebi..e aparaty... a Canon zajebi..e zdjęcia ;-)
    To Ci głupoty naopowiadali, bo zdjęcia robi fotograf, a nie aparat :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

no dobra, tym argumentem handlu używkami mnie przekonaliście
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta

Po co na siłę chcesz zmieniać system? Rób zdjęcia tym co masz, będzie umierało to się zastanowisz na co zmienić.
    Czasem czlowiek ma taki kaprys-ochote-najdzie go i chce cos zmienic w swoim zyciu- autor watku chce zmienic aparat, po zmianie moze bedzie sie lepiej czul !?

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

zgadza się, kobiety zmieniają kolor włosów(i bardzo często czują się gorzej ), ale dlatego że tak mają a nie dlatego, że na jakimś forum ktoś prorokuje decyzje które są podejmowane tysiące kilometrów od niego przez ludzi którzy nawet nie wiedzą o jego istnieniu, a mimo to ma swoje teorie i stara się na siłę zainteresować nimi wszystkich dookoła.
    to odnośnie tej plotki o zakończeniu produkcji dslr przez sony oczywiście.
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Czasem czlowiek ma taki kaprys-ochote-najdzie go i chce cos zmienic w swoim zyciu- autor watku chce zmienic aparat, po zmianie moze bedzie sie lepiej czul !?
    Też nie dawno myślałem o nikonie, ale imho szkoda kasy wydawać na kolejny korpus tej samej klasy. Sprzedaż 24-105L też mija się z celem, gdyż szkło po prostu kocham stąd plan zakupu 5d

Tak prawdę powiedziawszy nie dziwię się użytkownikom marki sony. Firma przeszła do produkcji dla 'mas'. Każda to lustrzanka zapowiadana i reklamowana jest jako największe i zarazem najlepsze i najczystsze ze wszystkich. Przechodzi do prania, to nawet Martyna nie pomoże. Są owszem modele, które dają całkiem niezły obrazek, ale zaawansowany-amator, który chce coś wyciągnąć zacznie się martwić dwiema rzeczami:
    1. szklarnia, a w sonym ciężko - jedynie, że manualna minolta. Gdyż na zeissa go nie stać.
    2. kiepskie iso, w N czy C nawet Pentaxie jest używalne. W sonym nie da rady.

Tak prawdę powiedziawszy trzymam się wersji, którą wcześniej wygłosiłem:
    Canon lub Nikon lub Pentax

Co do użyczania szkieł, owszem można, ale bardzo głupio jest mi od kolegi brać jego 1000D w zamian za użyczenie mu 85/1.8 (w późniejszym terminie).
    Jakby nie patrzeć, to przy pożyczaniu wyłaniają się ludzkie wady, czasem zalety

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Wszystko sie zgadza- tez ost myslalem o zmianie obozu- ale jak zaczalem czytac o problemach z AF w D7000, komus smar plul na matrice w D300, to odpuscilem. Pozniej posty o szklach nikkora- cenach, to juz w ogole zrezygnowalem.
    A skoro autor watku chce zmienic aparat, to znaczy, ze cos mu nie pasuje w jego sony i nie piszmy mu ze ma zostac przy tym aparacie i robic fotki. Skoro zaklada watek na naszym forum- forum canona, to swiadczy tylko jedno- chce miec aparat canona i gdzies w srodku ma juz zakodowany docelowy wybor- chce od nas rzetelnej porady ktory model.
    Przypomnial mi sie kolega- ten od Pentaxa. Pyta mi sie co ma kupic, bo chce lustro.
    Ja mu odpowiadam , ze lutro to nie sam zakup, to sa szkla, dodatki i to nie tania zabawa. Ale on chce lustro- Twoj wybor, bierz Canona albo Nikona. A on mi sie pyta o Pentaxa, no moze i fajne aparaty, ale malo popularny sprzet, mocowania jakies inny i szkla beda drogie. On nie bedzie inwestowal w szkla, kupi jeden uniwersalny i tu mu starczy i co ma kupic, to ja mu znow, ze C albo N- tylko te dwie marki sie licza jak dla mnie. I tutaj wychodzi to co wyzej napisalem, mial juz zakodowane gdzies w srodku nazwe Pentax i moje gadanie na nic, mimo pytan o porade i tak kupil pentaxa. A ost jak mu cos mowilem o zmianie body, ze kupilem szklo za 1,5, to mi odp ze on szkla nie zmienia, bo sa drogie. I wyszlo na moje- a nie mowilem :P

Takze moral prosty- autor watku juz ma zakodowane w srodku CANON Wiec nie wyjezdzamy mu z pentaxami czy motywami ze ma robic zdjecia posiadanym sprzetem.

Mialem 400D- cena sie zrobila fajna 50, dodatkowe kolko, gorny ekran z nastawami, wiekszy= lepsze czucie w rece i trzymanie- ZMIENIAM BODY i wszyszczy dookola, a po co, a na co, kup lepiej szklo-bla bla bla-chcie zmienic i ch**j taki mam kaprys, ochote i zamienilem body i jest mi z tym fajnie
    Ostatnio edytowane przez luck1985 ; 02-06-2011 o 12:08

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Takze moral prosty- autor watku juz ma zakodowane w srodku CANON Wiec nie wyjezdzamy mu z pentaxami czy motywami ze ma robic zdjecia posiadanym sprzetem.
    Skoro się pyta, to nie mamy obowiązku przytakiwać i możemy poddać pod wątpliwość sensowność jego zamiarów - od tego m.in. są fora.
    Autor wątku posiada aparat, 3 szkła i lampę, więc to już "mały" kawałek systemu jest i naprawdę silny (podejrzewam) musiałby być ten canonowski kaprys, żeby ot tak zmieniać...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    1. szklarnia, a w sonym ciężko - jedynie, że manualna minolta. Gdyż na zeissa go nie stać.
    Których szkieł brakuje konkretnie?

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Co do użyczania szkieł, owszem można, ale bardzo głupio jest mi od kolegi brać jego 1000D w zamian za użyczenie mu 85/1.8 (w późniejszym terminie).
    Jakby nie patrzeć, to przy pożyczaniu wyłaniają się ludzkie wady, czasem zalety
    Mógłbyś rozwinąć?
    Ostatnio edytowane przez tormentor ; 02-06-2011 o 12:18 Powód: Automerged Doublepost
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Oczywiscie, napisal w 1 poscie, ze sony olewa temat i sie ZASTANAWIA. Boi sie o przyszlosc, szkla jak napisal ma uniwersalne i aktualny zestaw mu starcza= po co zmieniac system, skoro szkla ktore ma mu starczaja, nie musi sie bac o to czy beda wychodzic nowe szkla pod jego puche.
    Ale zapytanie o porade/sugestie juz swiadczy, ze jednak cos go ciagnie w strone marki canona. No i nie mozemy ukrywa, marka na pewno bardziej przyszlosciowa- sony niech dalej robi telewizory, niech sie skupia na usludze on line w playstation, a nie chwytaja sie kazdej dziedziny rtv- brakuje agd i pralki od sony:/
    Jak chce Canona, uwaza ze FF jest dla niego, to za uzbierana kwote 6,5 kupil bym 5DmarkII - obiektyw moze dobrac sobie na raty. Jezeli FF go nie interesuje, to 7D, ale cena wysoka i blisko jej do 5dmarka. A jak nie ma wiekszych potrzeb, to niech kupi 60D, styknie mu na 2 szkla i bedzie gitara

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

... jeszcze jedna sugestia. Jezeli Sony faktycznie planuje zrezygnować z luster to jest to dobry moment na sprzedanie takiego zestawu z jak najmniejsza strata. Potem nikt nie bedzie chcial tego kupowac i ceny spadna drastycznie....
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=38472998

Tutaj dyskutują i wychodzi na to, że Sony niekoniecznie się wycofuje z FF. Ma ktoś inne linki/źródła?
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów