Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: Kto mnie przekona do Canona ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    Dokładnie nad takim zestawem się zastanawiam, z tym, że zamiast 100 to jakaś stała 50 albo 35... A 70-200 masz f4 czy 2.8?
    Mam czwórkę, zapomniałem, że mam też EFS 60 makro, fajne szkło.
    Myślę że jak nabędziesz 17-40, 70-200 i jakąś 50-siątkę do C40 lub C50 będziesz zadowolony.
    Chociaż Nikon ostatnimi konstrukcjami też kusi.

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciu Zobacz posta
    Mam czwórkę, zapomniałem, że mam też EFS 60 makro, fajne szkło.
    Myślę że jak nabędziesz 17-40, 70-200 i jakąś 50-siątkę do C40 lub C50 będziesz zadowolony.
    Chociaż Nikon ostatnimi konstrukcjami też kusi.
    To prawda... Nikon kusi i to bardzo... Ale przeskok cenowy między nikkorami dla amatora a tymi przeznaczonymi dla pro jest ogromny... Brakuje tam średniej półki tak jak to jest właśnie z tymi L-kami ze światłem f4.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ostatnio przekonaliśmy Nikoniarza do pozostania przy Nikonie: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=75932 , więc nie spodziewaj się tu wielkiego przekonywania do Canona .

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

To prawda... Nikon kusi i to bardzo... Ale przeskok cenowy między nikkorami dla amatora a tymi przeznaczonymi dla pro jest ogromny... Brakuje tam średniej półki tak jak to jest właśnie z tymi L-kami ze światłem f4.
    Czyli jakimi L-kami? Tych L-ek jak na lekarstwo..., a f=4 przy tym co miałeś wcześniej będzie bólem. Wątpię by światło zrekompensował Ci AF.

Zastanów się, bo tak prawdę powiedziawszy do pełni szczęścia większości wystarcza 17-55/2.8 + 85/1.8 i jakieś tele.

Więc może warto by pomyśleć nad lżejszym korpusem?

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A które ogniskowe bardziej Cię rajcują? Bo można w tej cenie "zasmakować" trochę ciekawszych i szerszych szkieł niż to było na cropie np.

5D (mark I) + 35/2 + tanie UWA (Sigma/Tamron 17-35/2.8-4.0 lub jakieś szkła klasy 20-35) ewentualnie do tego Canon 50/1.4 (lub 1.8 - jeszcze taniej choć plastik)

Bo jak dłuższe i FF to już raczej 70-200/70-300, C85/1.8 itd.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Bywalec Awatar r3b
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Zestaw który aktualnie posiadam jest dość uniwersalny i w sumie przy podobnie uniwersalnym chetnie bym został... fotografuje zarówno sporty motorowe jak i modelki przy swietle studyjnym... Canon 5d to ciekawa propozycja, no i FF... Ale z tego co się orientuje to 40d jednak troche świeższy jest...

Dopiero zaczyna Awatar Szulif

Domyślnie

Cześć wam wszystkim. Jak już pewnie większość z was się orientuje Sony odstępuje od produkcji klasycznych DSLR i dlatego zastanawiam się nad przejściem do innego systemu... Aktualnie dysponuje sony a450, oraz szkłami 16-80 zeiss, 70-200 HSM EX II od sigmy i minoltowską starą dobrą 50mm 1.7 af a do tego jeszcze lampka Metz 58 af-1. Myślę, ze za wszystko udało by mi się uzbierać jakies 6500zł. Jak dobrze wykorzystać taką kwotę w systemie Canon-a?

Dzięki za sugestie...
    nie wierze ze sony odstepuje od produkcji klasycznych DSLR. nie powiem, usmiechnalbym sie szeroko gdyby tak bylo ale tak nie bedzie. nie ufaj plotkom i zawodzeniu na forach

zastanow sie czego Ci brakuje w auktualnym zestawie i wymien/dokup jakies szklo, albo zmien puche. z tego co widze bierzesz pod uwage uzywki, wiec moze wychaczysz a850 w dobrej cenie? mysle ze wtedy zapalbys po raz kolejny motywacje do robienie zdjec a nie szukania po raz kolejny sprzetu od 0.

kazdy system ma swoje + i - ale przeskakiwanie z systemu na system co jakis czas na zasadzie "przekonajcie mnie".. a za rok "przekonaja Cie" nikoniarze bo jakis ciekawy zoom im odswierza... to niepowazne. zastanow sie czego Ci brakuje w aktualnym zestawie i nie zwracaj uwagi na to ze sony przestanie produkowac lustra bo to takprawdopodobne jak to ze zbankrutuje

pozdrawiam
    CANON ::: dostawca narzedzi

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zestaw który aktualnie posiadam jest dość uniwersalny i w sumie przy podobnie uniwersalnym chetnie bym został... fotografuje zarówno sporty motorowe jak i modelki przy swietle studyjnym... Canon 5d to ciekawa propozycja, no i FF... Ale z tego co się orientuje to 40d jednak troche świeższy jest...
    Na 40D to IMO nie ma sensu bawić się w zmianę systemu.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

ale zastanawiam się ze względu na brak lustrzanek w przyszłości.
    A skad pewnosc ze Canon bedzie jeszcze dlugo ciagnal ta przestarzala technologie ?
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Bedzie ciagnal FF ;] Cropy przestana istniec, FF zejdzie cenowo do nizszego pulapu i wszyszczy beda happy.

A kolega chce zmienic sprzet na nowy- moze miec taki kaprys ;] to niech wymienia.
    Sasiad mial lustro sony, bardzo kiepawe wykonczenie i trzymajac w rece mialem wrazenie ze zaraz mi sie rozpadnie w rece. Wykonanie srednie. I tak wszyszczy wiedza ze na rynku liczy sie Canon i Nikon, pozostale firmy to egzotyka- olek moze ma fajne lustra, ale pozniejsze kupowanie szkiel to porazka- malo i drogo. W nikonie nie ma sredniej polkie- albo wypas za grube bejmy albo dno Kupuja Canona i gitara.
    Ostatecznie sprawdz sobie w sklepie czy gdzies jak Ci lezy w dloni Canon 5D, 40/50D, u konkurencji D90, D300S np. Zobacz jak leza w rece, menu- ktora firma pasuje i to tyle
    Ostatnio edytowane przez luck1985 ; 01-06-2011 o 07:38

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów