Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Kto mnie przekona do Canona ;)

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tormentor Zobacz posta
    Których szkieł brakuje konkretnie?
    Systemowego 17-50?
    Tak wiem jest Zeiss 16-80, ale w cenie 2,5, ale światełka 2.8 nie ma niestety.
    Podążając dalej tym tropem nie znajdziemy szkła o jasności 4. Czy nawet szkła o zakresie 70-200/2.8. Tak wiem będzie minolta, która jest strasznie wolna .

Mógłbyś rozwinąć?
    To już kwestia bardziej podchodząca pod osobę. Jak każdy człowiek mamy swoje zady i walety. Niestety pożyczanie w moim przypadku sprowadza się do akumulatorów. Czasem korpusu lub lampy. Niestety szkła za kilka tysiaków koledze bym niestety nie pożyczył. Tym bardziej sprowadza się to do ufności. Szkła to droga rzecz i jakoś nie przemawia za mną nabywanie systemu pod znajomych. Nóż czy widelec, oni zostaną pasożytami (- po co będę kupował, przecież "ten" kupił, to pożyczę). Trzeba pamiętać, że liczyć można na siebie.
    Dobrze mieć znajomych i nikt nikomu nie broni żeby nie pożyczał, ale traktowanie tego jako jednego z argumentów jest bezapelacyjnie bzdurą.

Nie zawsze można skorzystać, tym bardziej kiedy będziemy w pilnej w potrzebie, a tej osoby zabraknie. Wtedy zacznie się od biadolenia, czemu nie kupiłem, a następnie zejdzie do publicznych obelg.

W kwestii kupowania tele dla jednorazowej potrzeby - kiepski argument, skoro w zasięgu naszego systemu mamy do dyspozycji m42, gdzie za zoom ze stałym światłem zapłaci się nieco powyżej 100-200 złociszy (biorąc po uwagę okazje).

Aha, a czy ktoś wspominał o FF? Mowa o DSLR. Coś przeczuwam, że sony dalej będzie inwestować w elektroniczny wizjer. To właśnie jest ten jeden z ficzerów dla którego ludzie opuszczają sony

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

wow, a ja bym chciał już się pozbyć zabytku (lustra) i używać dobrego EVF

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

znudził Ci się juz pryzmat?
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Systemowego 17-50?
    Tak wiem jest Zeiss 16-80, ale w cenie 2,5, ale światełka 2.8 nie ma niestety.
    Podążając dalej tym tropem nie znajdziemy szkła o jasności 4. Czy nawet szkła o zakresie 70-200/2.8. Tak wiem będzie minolta, która jest strasznie wolna .
    A to bez systemowego się nie da? Wątpie, czy duży odsetek canonierów kupuje C17-55/2.8.
    Jest Tamron 17-50, są Sigmy. Podobnie przy 70-200. Nie wiem jak tam mają z problemamy ff/bf ze szkłami innych producentów... Ale jak ma się większe wymagania, to się kupuje system pod wymarzone szkła i już.

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    To już kwestia bardziej podchodząca pod osobę. Jak każdy człowiek mamy swoje zady i walety. Niestety pożyczanie w moim przypadku sprowadza się do akumulatorów. Czasem korpusu lub lampy. Niestety szkła za kilka tysiaków koledze bym niestety nie pożyczył. Tym bardziej sprowadza się to do ufności. Szkła to droga rzecz i jakoś nie przemawia za mną nabywanie systemu pod znajomych.

Nóż czy widelec, oni zostaną pasożytami (- po co będę kupował, przecież "ten" kupił, to pożyczę). Trzeba pamiętać, że liczyć można na siebie.
    Dobrze mieć znajomych i nikt nikomu nie broni żeby nie pożyczał, ale traktowanie tego jako jednego z argumentów jest bezapelacyjnie bzdurą.
    No to ja mam znacznie lepsze przeżycia związane z pożyczaniem sprzętu chyba... To już raczej kwestia Twoich umiejętności społecznych czy sobie pozwolisz, żeby na Tobie "pasożytowali".

Gdybyś miał znajomego z pełną szklarnią danego systemu i gotowego pożyczyć Ci szkło, to by nie był dla Ciebie argument? Albo razem focić i wymieniać się w trakcie? Nie wierzę.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

no to właśnie o to chodzi że nie ma wielu chętnych którzy zgodzą się na bycie żywicielem pasożytowania, a generalnie auta, żony, grzebienia i szkieł się nie pożycza

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Co innego jak przyjdzie do mnie znajomy raz na rok i pozyczy szklo, bo idzie gdzies i tam by mu sie przydalo - wyjatkowa syt. A co innego jak co piatek bedzie przychodzil i pozyczal

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    no to właśnie o to chodzi że nie ma wielu chętnych którzy zgodzą się na bycie żywicielem pasożytowania, a generalnie auta, żony, grzebienia i szkieł się nie pożycza
    Święte słowa.

Wymiana doświadczeń, jasne czemu nie. Przestrzelenie z kolegą/koleżanką, można, ale nie trzeba. Jednak fakt wypożyczenia szkła za sporą ilość pieniędzy jest dla mnie szczytem. Rozumiem pożyczy sam z własnej woli, ale w kwestii uszkodzenia lepiej to z nim ustalić niżeli pożyczać na "pałę", bo chce się być PROFI.

Jeśli mowa o szkłach, to co? Psiaki? Piszesz poważnie czy sobie żartujesz.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

natomiast jak zaczniesz się ugadywać co w razie uszkodzenia szkła za ponad 3 kafle to się robisz złym kolegą, ba chamem! bo jak to, ja nic nie zepsuję ani nic, tylko że jak zepsuje to z czego odkupi albo coś skoro nie stać go teraz na zakup, ale wiara w to że przez szkło L moje zdjęcie będzie milion razy lepsze jest ogromna... :/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    tzw. profesjonaliści z Bożej łaski na kreskę...
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 02-06-2011 o 14:47 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Na początku lipca wraz z a77 ukaże się systemowy 16-50/2.8, więc powoli robi się coraz ciekawiej. Ale właśnie część ludzi uzależnia pozostanie w systemie od tego co będzie sobą reprezentowała a77. A dokładniej to jej wizjer. Oby był dobry, bo w przeciwnym razie to ja też będę uważniej śledził ten wątek. Sama idea półprzepuszczalnego lustra mi nie przeszkadza tak bardzo (a pewnie ją jeszcze ulepszą jakościowo, bo od pierwszych slt upłynęło trochę czasu) i ma również swoje zalety (szybszy af, szczególnie w filmowaniu i cichsza praca). Wizjer ma być podobno w technologii OLED, więc to zupełnie inna liga niż zwykły LCD w obecnych A33/55, które w zasadzie były demonstratorami technologii i próbą wybadania rynku.

Dlatego również radzę koledze wstrzymać się jeszcze miesiąc z decyzjami, tym bardziej że masz naprawdę przyzwoitą szklarnię.

Coś już napisał Awatar karni
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

do tego dorzuciłbym jeszcze DPP, całkiem przydatny program i naprawdę na szybko można w nim dużo zrobić

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów