Prędzej Canon zainteresuje się produkcją odpowiedniej-rozszerzonej szklarni do cropa niżeli zejściem z FF do "mas".
Który model? A850 i A900, to całkiem dobre aparaty. Może nie pod kwestią ISO, ale jednak obrazek przy odpowiednim podejściu czy technice potrafi powalić.Sasiad mial lustro sony, bardzo kiepawe wykonczenie i trzymajac w rece mialem wrazenie ze zaraz mi sie rozpadnie w rece.
Każda z firm ma cokolwiek więcej do zaoferowania niżeli pozwala Ci na to wiedza. Dodatkowo na rynku zaczął się liczyć także Pentax, który powiem szczerze z modelem K5 imponuje. Olek zaczyna brać się za bezlusterkowce, które mają być wynagrodzeniem dla tych, którzy z nadzieją czekali na kontynuację E3.Wykonanie srednie. I tak wszyszczy wiedza ze na rynku liczy sie Canon i Nikon, pozostale firmy to egzotyka- olek moze ma fajne lustra, ale pozniejsze kupowanie szkiel to porazka- malo i drogo.
A to dno sprowadza się do czego? Zaledwie kiepskiej obudowy, gdyż nawet kit 18-105 daje bardzo dobre efekty. Tak wiem ludzie narzekają na D7k z powodu BF, ale z późniejszym czasem nikon wypuści korektę.W nikonie nie ma sredniej polkie- albo wypas za grube bejmy albo dno![]()
Dlatego dla samego systemu warto przeanalizować "za" i "przeciw" na papierze jak i w ręce. Trzeba też postawić sobie podstawowe pytanie, chcę korpus FF?
Jeśli crop, to:
1. Nikon
2. Canon
3. Pentax.
Z czego każde z nich ma swoje wady i zalety. Decyzję pozostawić trzeba autorowi wątku. Szybka analiza, spacerek do sklepu, pomacać. Potem tylko wnioski i decyzje![]()