Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: W raw+jpg, lepszy jpg od raw?!

Mieszany widok

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No trochę nadzieja była bo teraz wychodzi (popraw mnie jeśli gadam głupoty ) ze robiąc serie zdjęć każde z osobna będę musiał poprawiać bo chyba głupim wyjściem będzie poprawiać fotki te co tego wymagają a resztę brać surówkę.

Bo przechodzenie na niedziałający moduł Raw image task możne trochę utrudnić prace mam wersje 5.6 ale RIT odmawia współpracy mimo przeinstalowania. Nie podejrzewam wady oprogramowania bardziej zawalonego systemu ale aktualnie nie mam możliwości przeinstalować go.

Czyli mając coś lepszego od 350D problemu by nie było? i surówka była by taka sama jak wywołany raw? No i jedynym lekarstwem na prace bez stresową z rawem w tym przypadku jest wywoływanie ich w RIT?

PS.
    Da się w DPP grupowo zdjęcia wywołać jak w acr?

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jack_ Zobacz posta
    No trochę nadzieja była bo teraz wychodzi (popraw mnie jeśli gadam głupoty ) ze robiąc serie zdjęć każde z osobna będę musiał poprawiać bo chyba głupim wyjściem będzie poprawiać fotki te co tego wymagają a resztę brać surówkę.
    Prawie każdy program do przetwarzania plików surowych (w tym DPP, ACR...) umożliwia szybkie kopiowanie ustawień z jednego zdjęcia na inne (np. w serii).
    Da się w DPP grupowo zdjęcia wywołać jak w acr?
    Ctrl+B
    Czyli mając coś lepszego od 350D problemu by nie było?
    Może nie lepszego, ale nowszego i przy użyciu DPP - owszem, nie byłoby.
    i surówka była by taka sama jak wywołany raw?
    Jeśli chodzi o jpeg z aparatu wobec wyświetlanego (domyślnie) w DPP odpowiadającego mu pliku surowego - owszem, taka sama. (Pominąwszy minimalne niedokładności DPP powodowane głównie odszumianiem.)
    No i jedynym lekarstwem na prace bez stresową z rawem w tym przypadku jest wywoływanie ich w RIT?
    Słabo znam RIT, bo to i dawno i już nieprawda, ale głównie dlatego, że program macierzysty (ZoomBrowser) mocno mnie irytował, wiec czy "bezstresową"? - wątpię. Wiem natomiast, że RIT z tego słynął, iż zwykle "wypiekał" najwierniejsze puszce jpegi - wręcz identyczne wizualnie a cyfrowo - niemal (trochę inna podziałka na skali jakości kompresji JPEG) - nawet wierniej niż DPP.

Pomoce:
    - instrukcje obsługi aparatu oraz omawianych progamów
    - http://www.learn.usa.canon.com/galle...utorials.shtml
    - http://tv.adobe.com/
    - http://www.fredmiranda.com/forum/top...r=2009#7865513
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Prawie każdy program do przetwarzania plików surowych (w tym DPP, ACR...) umożliwia szybkie kopiowanie ustawień z jednego zdjęcia na inne (np. w serii).

Ctrl+B
    Trochę źle się wyraziłem, bardziej chodziło mi o poprawienie zdjęć już po wywołaniu. Bo wywołując serie np w dpp (acr mimo większej ilości funkcji nie przekonuje mnie z tymi z kosmosu kolorami) też kolory mnie nie przekonują i do pełni szczęścia muszę skorygować zdjęcie w Ps. A taka robota przy serii zdjęć gdzie nie każda wymaga osobnego dopieszczenia (gdzie wywołanie rawa wystarczy) mija się przecież z celem.

Dzięki za linki

Uprawnienia umieszczania postów