Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jaki kompakt?

Domyślnie Jaki kompakt?

Witam.
    Chciałabym kupić na wakacje mały aparacik, jednocześnie robiący dobre fotki ale na aparatach nie znam się wcale. Myślę nad dwoma Canon Powershot SX130 IS i Sony DSC-W570 . Który z nich polecacie a może jakiś inny (mogę wydać 600, 700 zł). Proszę o radę.
    PowerShot SX10 IS | Amator :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Może ten test pomoże w podjęciu decyzji : http://www.optyczne.pl/index.php?test=set&test_set=10

Domyślnie

dzięki za porównanie ale chyba są trochę dla mnie za drogie ;/ a co myślicie o tym aparacie?
    Panasonic DMC-ZS6 HD
    PowerShot SX10 IS | Amator :rolleyes:

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

http://www.optyczne.pl/8.1-Test-Test...st%C4%99p.html
    tu masz test kompaktów z ub. roku, trochę tańsze i są jeszcze w sklepach
    Sony DSC-HX5V w FotoJockerze z przesyłką jest za 800

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Zainteresowalbym sie kompaktem marki Fuji. Mialem i 2 hybrydy- bardzo milo wspominam.
    Mialem tez kompakta Panasonica - porazka
    Mam Casio- j/w

Bez zbednego pisania i w ogole. Foty robilem w trybie auto i z Fuji byly zylety i nie musialem sie nad niczym zastanawiac, niczego nie usstawialem- zwyczajnie w swiecie, wlacz-pstryk-wylacz Tego sie chyba oczekuje od kompakta na wakacjach.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Rodzice mają SX120 i zdjęcia robi całkiem dobre. Może ciut przepala, ale można to spokojnie skorygować.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Canon G5, Canon G6,Canon G7 jak znajdziesz, szczerze polecam.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Bez zbednego pisania i w ogole. Foty robilem w trybie auto i z Fuji byly zylety i nie musialem sie nad niczym zastanawiac, niczego nie usstawialem- zwyczajnie w swiecie, wlacz-pstryk-wylacz Tego sie chyba oczekuje od kompakta na wakacjach.
    To lepiej pochwal się jaki konkretnie model miałeś. Gdyż tryb auto bez blokowania iso w menu, to porażka w tym aparacie.

Miałem bardzo dawno temu do czynienia z FUJI s9600, nie dawno z hs10. Nic się nie zmieniło. Kolory bajka, szum lekko poprawiony przy iso 1600, ale tryb automatyczny, to jednak nadal porażka. Stąd moja fobia robienia w priorytecie przesłony.

Uprawnienia umieszczania postów