Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Canon 300d Mi Padł... Ludzie Pomocy ! Mam Dość...

Mieszany widok

Domyślnie

No właśnie to jest ten ból. Skoro działa, to mi nie przyjmą. Nie pozostaje mi nic innego jak dalej robić zdjęcia Wracam do umywalki. Własnie byłem w trakcie sesji kropelkowej Mam niby 5 miesięcy gwarancji. Więc jak ma paść to padnie prędzej czy później. Ja raczej spore przebiegi będę trzaskał. No zobaczymy. Ale smród został, może się ulotni za jakiś czas. Chyba najbardziej frustrujące jest to że miałem kupić inny aparat, ale stwierdziłem że na początek 300D będzie ok, nauczę się robić zdjęcia to sobie kupię lepszy. A tu na samym początku kłody pod nogi same lecą

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silwe
    Mam niby 5 miesięcy gwarancji. Więc jak ma paść to padnie prędzej czy później.
    a prawa Murphego znasz?? nie chciałbym być złym prorokiem ale jak coś walnie to dzień po tym jak skończy ci się gwarancja.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jak sie pogielo i pofalowalo to lepiej im zanies... Milo bedzie jak nie porysujesz matrycy (filtra dokladnie dla czepialskich) i nie uwalisz czegos wiecej przy okazji...
    ...

Uzależniony

Domyślnie

Troche poza tematem, slyszal ktos o padnietych 350D?
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Uzależniony

Domyślnie

Odpukac w niemalowane... ale ja do tej pory nie mam najmniejszych problemow z 350D...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Odpukac w niemalowane... ale ja do tej pory nie mam najmniejszych problemow z 350D...
    Jak wyzej. No moze poza drobnym skrzypieniem obudowy pod lapka w czasie trzymania body. Kropelka WD40 na patyczek do czyszczenia uszu i mazu, mazu po szczelinkach o od razu bloga cisza ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Jak wyzej. No moze poza drobnym skrzypieniem obudowy pod lapka w czasie trzymania body. Kropelka WD40 na patyczek do czyszczenia uszu i mazu, mazu po szczelinkach o od razu bloga cisza ;-)
    Ja nawet tego nie mam. Dziecko szczescia?

Domyślnie

A mój aparacik już śmiga aż miło. Zobaczymy czy będzie sie cos działo dalej czy nie. Narazie jest ok. Zaznaczę żę to wyleciał listek od migawki, a że to draństwo cienkie jest to wskoczył później na miejsce jak parę razy nacisnąłęm spust. A stało się to przy krótkich czasach naświetlania 1/2000 zdaje się. Do serwisu nie niosę bo nie mam z czym. Dla mnie temta zamknięty. Jak sie znowu coś ...... to odświerze ten temat.

Pozdrawiam noworocznie i już w znacznie lepszym humorze

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

A mój aparacik już śmiga aż miło. Zobaczymy czy będzie sie cos działo dalej czy nie. Narazie jest ok. Zaznaczę żę to wyleciał listek od migawki, a że to draństwo cienkie jest to wskoczył później na miejsce jak parę razy nacisnąłęm spust. A stało się to przy krótkich czasach naświetlania 1/2000 zdaje się. Do serwisu nie niosę bo nie mam z czym. Dla mnie temta zamknięty. Jak sie znowu coś ...... to odświerze ten temat.

Pozdrawiam noworocznie i już w znacznie lepszym humorze
    A ja bym zaniósł, bo jak Ci się skończy gwarancja to pewnie wyskoczy jeszcze raz... strzeżonego itd...

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

Moja frustracja sięgnęła zenitu. Najpierw zwalony obiektyw a teraz to

Robiłem zdjęcia i w pewnym momencie aparat zrobił zdjęcie ale lustro nie klapnęło. Zdjąłem obiektyw i co widzę... wewnątrz za lustrem (które było poniesione) taka zasłonak (kurtynka jest) z podłużnych listków z takiej blaszki czy co to tam jest. I to mi właśnie wylazło na wieżch i się pogieło (pofalowało). Wyskakuje Err 99 i oczywiście nic nie działa. Czy to oznacza że padła Migawka ? To sie samo stało, co to możę być ?? Mam gwarację komisu INTERFOTO - zobaczymy ile warta jest taka gwaracja i ile czasu to będzie trwało. Wiecie co.... mam naprawdę dość :-(
    W jednym modelu 300D mialem taki problem, robilem zdjecia na mrozie.... pomogl serwis.

Pozdr
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów