Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Tło fotograficzne

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

Weź 2 białe, ja kupując ten sam zestaw jako czwarte wziąłem żółte, jest ok. Ale np. białe jest dość słabe, czyt. prześwituje, jak kolega slavko6 wspomniał, patrz przykład tutaj, a to pomimo podłożenia prześcieradła pod.
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

te tla sa tragiczne

pomysl o kartonie , waski 135cm mozna za 60-70 kupic , do 3/4 i portretow bedzie ok a o niebo lepszy od czegos
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

ale na poczatek wystarcza zeby sie uczyc i dojsc do faktu ze trzeba kupic nowe.
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ten zestaw majątku nie kosztuje, wezmę szary biały czarny i dalej nie wiem czy wziąść brązowy czy ciemno beżowy ...

na pomysł z tymi płytami już wcześniej wpadłem, mam w piwnicy sporo miejsca a takie płyty nie są drogie więc to także może być alternatywa trochę

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

http://portalwiedzy.onet.pl/141614,,...asc,haslo.html

Swoją srogą jak nie możesz się zdecydować czy brązowy czy ciemnobeżowy to może powinieneś sobie darować ten zakup skoro nie masz pomysłu żadnego na to co chcesz robić...
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie

"te tla sa tragiczne
    pomysl o kartonie"
    Potwierdzam, ale sam się przekonasz
    Weź drugie białe, nie 2x dłuższe, tylko drugie (do podłożenia-pewnie niewiele pomoże, ale zawsze). Warto odwiedzić hurtownie tkanin, czasem mają jakieś wybrakowane odrzuty piątego gatunku za kilka zł, ale doskonale można wykorzystać jako tła lub podkład, ekrany itd.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

akurat białe tło jest z tych najlepsze i jak umie się świecić nie ma większej różnicy z kartonowym, natomiast reszta to faktycznie słabo dość się sprawuje, ujdzie jeszcze błękit i czerwień ale czarny i szary to straszna kupa

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeśli chodzi o podkładanie pod tło, to pamiętam sposób na prześwitujący papier przy skanowaniu - trzeba było z drugiej strony podłożyć coś nie białego, a właśnie czarnego. Myślę, że przy tłach może być podobnie - 2x białe da 2x słabsze, ale jednak prześwitywanie tego co z tyłu. Podłożenie czarnego daje efekt prześwitywania czarnego, ale na całości równomiernie, więc problem znika.

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

za poprzednikami, tła całkowicie D.D... - jedynie na jasnym brązie przy umiejętnym oświetleniu da się coś zrobić. Kup papierzaka
    Jeden plus - ostatnio z ciekawości pomalowałem mocną elewacyjną farbą akrylową z dużym dodatkiem lateksu i jest nieźle :wink:
    Ostatnio edytowane przez ArekLodzPl ; 06-06-2011 o 17:09

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów