Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Leica D-Lux5 vs Panasonic LX5 - jak jest naprawdę?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk Zobacz posta
    w rozmowie w sklepie fotograficznym (który miał OBYDWA) modele usłyszałem że Leica jest ZDECYDOWANIE lepsza… Na moje pytanie:
    "dlaczego konkretnie jest lepsza - przecież obiektyw TEN SAM, zakres, matryca itp.???"
    usłyszałem:
    "to NIE JEST ten sam obiektyw - oznaczenie ma takie samo (w Panasonicu), parametry (światło) też - ale ten z LEICA jest dużo lepiej wykonany, ma lepszą kontrole jakości i ZUPEŁNIE INNE SOCZEWKI" (!!!!!)
    Pani powiedziała że poza tym LEICA jest dużo lepiej wykonana i że nie mają zwrotów tego aparatu a Panasonic to plastikowa zabawka
    Dla mnie priorytetem jest jakość zdjęć - nie musze mieć czerwonej kropki na korpusie - jeśli jednak jest tak że faktycznie to INNY obiektyw to może warto dopłacić do D-Lux5???
    Być może lepiej wykonany jest korpus Leica D-Lux5, ale reszta to raczej banialuki Ciekawe jak wiele egzemplarzy Leica ten sklep sprzedał aby wydawać takie opinie :-? Nie słyszałem także aby LX5 był taki bardzo awaryjny A prowizja od 3kpln na pewno jest istotnie wyższa

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Być może lepiej wykonany jest korpus Leica D-Lux5, ale reszta to raczej banialuki Ciekawe jak wiele egzemplarzy Leica ten sklep sprzedał aby wydawać takie opinie :-?
    Ten sklep sprzedaje sporo egzemplarzy D-Lux5 - dlatego zaniepokoiła mnie ta opinia o jakości. Gdyby to był sklepik "pana Zenka", który na oczy Leici nie widział to bym się nie przejmował taką opinią

Uprawnienia umieszczania postów