A tego czy byl wezyk czy nie to juz po fotkach raczej nie da sie rozpoznac tak latwo jak statywZamieszczone przez akustyk
![]()
A tego czy byl wezyk czy nie to juz po fotkach raczej nie da sie rozpoznac tak latwo jak statywZamieszczone przez akustyk
![]()
mógł być jeszcze samowyzwalacz.Zamieszczone przez Vitez
gra i buczy bebop
moim skromnym zdaniem ... efekt był zamieżony z dużą przesłoną i dużym ISO ... ale spróbuję zmiejszyć iso kosztem zmiejszenia przesłony ... aczkolwiek wydaje mi sie że wówczas zachwieją mi równowagę światła samochodów przy długim czasie naświetlania ...
3 zdjęcie faktycznie .. jestr trochę ... z****, zepsute przez to że w kadr weszła lampa uliczna i kilka drzew ... niestety nie mogłem ich wyciąć do zrobienia zdjęcia .. a w tym zdjęciu zalezało mi głównie na światłach samochodów na skrzyżowaniu w widoku trochę z góry i trochę jak by z boku ..
-------------------------
dla wyjasnienia ... statyw był ... wężyka nie ... samowyzwalacz był ...
z dużą przesłoną to porażka jeżeli efekt zamierzony, bo straciłeś na jakości. powyżej f13 to jakość spada... ostrość, kontrasty... chyba że celowo chciałeś zaniżyć jakość ;-) na prevce www nie widać, będziesz widział na odbitce 20x30), jeżeli zrobisz...Zamieszczone przez antosik9525
duże ISO - duże szumy. szczególnie przy małym świetle... chyba że taki był plan...
czyli piwo dla mnie. może być Heineken ;-)Zamieszczone przez antosik9525
gra i buczy bebop
Hmmm zdjęcie, zdjęcia zostały wywołane w formacie 20x30 i efekt zamierzony został osiągniety .. bo zdjęcia wyglądają jak by były to obrazy.Zamieszczone przez bebop
oczywiście pomijajć zdjęcie 3 gdzie dopiero po odebraniu odbitki zobaczyłem niebieskie ufo[prawa-góra] i drugie mniejsze ufo przy lampie.
ale to jest chyba wada słabej jakości obiektywu.
piwo proponuję Żywca ... ale w płocku ..
Ostatnio edytowane przez antosik9525 ; 28-12-2005 o 13:50