Otóż od pewnego czasu na allegro pojawiają się takowe zamienniki, http://www.allegro.pl/item369177887_pierscienie_posrednie_13_21_31mm_can on_ze_stykami.html Mają przeniesienie automatyki do EF, cena zachęcająca, czy ktoś miał do czynienia z takimi zamiennikami. Skoro pierścienie nie ingerują w optykę to w ich przypadku może mieć znaczenie jedynie jakość wykonania, trwałość, dopasowanie, bezawaryjność. Ciekawy jestem, czy używa ktoś w forumowiczów i jak się spisują. Myślę, że gdyby okazały się sprawdzone to można spróbować, Zawsze zostają Kenko i Canonw razie czego.
Przymierzałem się do tych pierścieni i dowiedziałem się od sprzedawcy, że producentem jest firma Delta.
Ale kupiłem inne.
Pozdrówka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez Kolaj
W tych pierścieniach z aukcji widać, że bolce z przeniesieniem automatyki idą "wierzchem". Trochę bym się obawiał, czy nie będą powodowały jakiś niekontrolowanych odbić światła. Powiem tak: Wiele osób ma Kenko i jest zadowolonych. Zaliczam się do tego grona. Na forum od czasu do czasu pojawiają się oferty sprzedaży nowych Kenko po 350-360 zł. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku - sądząc po stopce, na biednego nie trafiło - lepiej zrobisz nie eksperymentując i nie próbując przyoszczędzić tych kilkudziesięciu złotych.
Pierścienie Kenko są o co najmniej 120 PLN droższe od tej oferty.
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 26-05-2008 o 23:05Powód: Automerged Doublepost
m_o_b_y
-------------------------------------------------------- Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz