Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: Pierścienie pośrednie

Mieszany widok

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG Zobacz posta
    Masz racje, ale nie do konca
    Pomijam sprawe ceny, ale pierscienie to nie tylko troche rury i drutu
    Wszystkie wady tanich pierscieni (np kenko) wychodza wraz z laczeniem pierscieni w wieksze zestawy. Przykladowa podpinajac 100/2,8 makro pod 4 pierscienie Kenko musze juz miedzy sanki makro a koniec obiektywu wlozyc kawalek gumku do mazania zeby podtrzymywala mi obiektyw. Bez tego usprawnienia obiektyw opada na tyle (brak sztywnosci zestawu) ze pojawia sie delikatna winieta w dwoch górnych rogach kadru.

Cenna uwaga Cynig! Sam zastanawiam się czy kupić te Kenko czy oryginalne Canona, których nigdy nie widziałem na żywo. Potrzeba mi właśnie takich uwag, jak macie inne PRAKTYCZNE uwagi to dawajcie

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Cenna uwaga Cynig! Sam zastanawiam się czy kupić te Kenko czy oryginalne Canona, których nigdy nie widziałem na żywo. Potrzeba mi właśnie takich uwag, jak macie inne PRAKTYCZNE uwagi to dawajcie
    Jesli moge doradzic to wobec horrendalnej ceny pierscieni canona proponuje kupic kenko, godzac sie z ich niedogodnosciami (ten kawalek gumki czy zwitka kawalka karimaty nie jest az tak uciazliwy).

Uprawnienia umieszczania postów