Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: (marta1) moje zdjęcie

marta1
    Guest

Domyślnie (marta1) moje zdjęcie

To pierwsze moje zdjęcie canonem 520. Proszę o komentarze. Co poprawić itd.
    Wcześniej miałam Zenita, ale tutaj naprawdę jest więcej funkcji i jeszcze wszystkiego się nie nauczyłam

digi-tech.pl
    Guest

Domyślnie

Mam dziwne wrażenie, że jabłko na pierwszym planie zostało nabite na gałązkę (sterczy dołem w moją stroną a jabłka na drugim i trzecim planie wiszą dołem na dół ). Chyba nie łapię tego co chciałaś wyrazić w tym zdjęciu- główna postać tej fotografii (jabłko) jest raczej nijaka, poza tym na jej brzegu widzę strasznie brzydkie przepalenia. Uważam, że początkujący fotograf (taki jak Ty czy ja) powinien szukać jakiegoś ciekawszego tematu na fotografię. Moim zdaniem zrobić prawdziwie artystyczną fotografię czegoś tak banalnego i pospolitego jak to jabłko może zrobić tylko prawdziwy artysta.

marta1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez digi-tech.pl
    Mam dziwne wrażenie, że jabłko na pierwszym planie zostało nabite na gałązkę (sterczy dołem w moją stroną a jabłka na drugim i trzecim planie wiszą dołem na dół ). Chyba nie łapię tego co chciałaś wyrazić w tym zdjęciu- główna postać tej fotografii (jabłko) jest raczej nijaka, poza tym na jej brzegu widzę strasznie brzydkie przepalenia. Uważam, że początkujący fotograf (taki jak Ty czy ja) powinien szukać jakiegoś ciekawszego tematu na fotografię. Moim zdaniem zrobić prawdziwie artystyczną fotografię czegoś tak banalnego i pospolitego jak to jabłko może zrobić tylko prawdziwy artysta.

Witam. Bardzo dziękuję za komentarz, na tym etapie mojej pasji uważam, że wszystkie komentarze (szczególnie negatywne) są bardzo mile widziane. Ale niestety to jabłko nie zostało nadziane a żaden patyk. Wyszedłam i zrobiłam fotkę natury. Każdy początkujący fotograf nie zaczyna przecież od reportażu i zdjeć studyjnych.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Rada bezpośrednia do zdjęcia: lepiej jak ciężar kompozycji jest na dole. Więc to się zupełnie nie trzyma kupy.
    Rada ogólna: kup książkę, poczytaj. Tylko taką bez słowa "cyfrowa" w tytule.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oprocz dobrej ksiazki ("Szkoła fotografowania" National Geographic ) polece jeszcze te dwa watki:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=1510
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12

marta1
    Guest

Domyślnie Moje fotki (marta1) zapraszam do komentarza

Oto kolejna moja fotka, ciekawe co powiecie ???

Zaprasza do komentarzy. Moim zdaniem super, z co wy powiecie ?

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

kompozycja w porzadku, ladne otwarcie z lewej i domkniecie jej z prawej strony, choc krzak w lewym dolnym rogu troszeczke burzy, slonce umieszczone w mocnym punkcie kadru, jego odbicie rowniez w okolicach, jednak linie horyzontu umiescilbym w 2/3 lub 1/3 wysokosci kadru, umieszczenie jej w 1/2 jest ryzykowne, aczkolwiek mi sie podoba, widze ze korzystasz z serwera forum, stad slaba jakosc zdjec, proponuje wrzucac zdjecia tutaj:

www.imageshack.us

i podlinkowywac tu, napewno zyskaja na jakosci, tam masz na kazde zdjecie okolo 1mb

pozdrawiam
    Krzysiek
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Moim zdaniem super, z co wy powiecie ?
    Bardzo słaba jakość zdjęcia, ale sam pomysł niezły.

marta1
    Guest

Exclamation _marta1_ nowa fotka

zapraszam do komentowania. Moim zdaniem jest suuuper. Tylko nie wiem co to ta bialawa poświata przy słońcu ?

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ta biaława poświata to jet to czego być nie powinno... blink

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów