Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: LightSphere II Cloud do 580 ex II

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    wałcz/piła

Domyślnie LightSphere II Cloud do 580 ex II

Co sądzicie o tym?
    miał ktoś styczność?
    warte pieniędzy?
    http://allegro.pl/lightsphere-ii-clo...620223879.html

Domyślnie

Od groma o tym tematów na necie.

Sam kupiłem jakby był jakiś hardcore i nie było od czego odbijać, tyle że mnie kosztowało 25 PLN(Inna sprawa że wykonanie jest mocno średnie.. pożółknięty silikon), więc kupiłem na wszelki wypadek .
    Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 27-05-2011 o 12:20
    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja się zastanawiam pomiędzy tym a stofenem. Niby to ma troszkę większą powierzchnię.
    Kanghoy to się ustawia w pionie czy "palnikiem w ryj"?

Domyślnie

W pionie, robi za niski sufit ;].

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Jak kupiłem coś takiego od foto-ivy i mówiąc szczerze przez pół roku użyłem 1 raz jak wyciągnąłem z pudełka żeby przetestować. Póki co wystarczy mi zwykły stofen, ale za parę zł można przygarnąć tak na wszelki wypadek. Na forum żółtych kolegów jest chyba dość obszerny temat ze zdjęciami z użyciem tego ustrojstwa

Domyślnie

Orginał to Gary Fong http://www.garyfongestore.com/ dokupić można różne akcesoria. Efekty są bardziej niż zadowalające, moim zdaniem najlepszy rodzaj dyfuzora jakiego dotychczas używałem. Chiniole produkują tanie podróbki i odbiegają znacznie jakością oraz barwą silikonu. Ja używam również ''Lightsphere Callapsible'' jest wygodny bo można go złożyć.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elviskajot Zobacz posta
    Orginał to Gary Fong http://www.garyfongestore.com/ dokupić można różne akcesoria. Efekty są bardziej niż zadowalające, moim zdaniem najlepszy rodzaj dyfuzora jakiego dotychczas używałem. Chiniole produkują tanie podróbki i odbiegają znacznie jakością oraz barwą silikonu. Ja używam również ''Lightsphere Callapsible'' jest wygodny bo można go złożyć.
    A gdzie kupiłeś Collapsible? Bo cena na alledrogo jak za kawałek gumy porażająca...
    Marki trzy.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Kiedyś dostałem w prezencie (bo chciałem taki zrobiony małymi chińskimi rączkami. Nie wiem jak inne LightSphere'y, ale założyć ten mój na lampę to niezły wysiłek. Pseudoelastyczny plastyk nie jest taki elastyczny jak być powinien.
    Ten mankament dość mocno ogranicza użyteczność. Na ślubach zupełnie nie używam (stefana zresztą też nie). W porównaniu ze stefkiem dawał jednak widocznie lepsze efekty, trzeba się tylko zastanowić czy targać ten fant ze sobą.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Domyślnie

używałem tego kiedyś jak jeszcze miałem Nikona na SB-900 i hmm generalnie bardzo fajny gadżet tylko zależy co chcesz nim robić bo nie do wszystkiego się to nadaje

Domyślnie

U mnie jest silikon, który prosto się zakłada, prosto zdejmuje i nieźle trzyma. Ma jeden minus- jest kapkę pożółknięty.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów