ładne![]()
Fajne, choć moim zdaniem tracą poprzez ich prezentację w ten sposób - 4 kadry z tego samego miejsca obok siebie... To raczej się nie sprawdza (choć nie zawsze). Natomiast poszczególne zdjęcia są dobre, gratulacje.
wszystkie bardzo dobre ale moim zdaniem najlepsza 1 i chyba bym zarezentowal tylko te zdjecie
zwracam sie zapytaniem jakie to miejsce?
może i pikne, tyle, że mało odkrywcze
od lat nie wiedziałem krajobrazów (nad)morskich wykonywanych na krótkich czasach.
Zawsze jest jakis mostek, skała, korzeń, kamień, a wokół eteryczna woda.
Schemat...
Pikne są, ale do tzw. "tematu" nie wnoszą niczego nowego...
Zalew podobnych zdjęć powoduje, że sami je powielamy (często bezwiednie).
No i te same aparaty, te same szkła... (koniecznie UWA)
Powodzenia...
To prawda, ale myślę, że w oklepanych tematach cała sztuka już nie polega na zrobieniu czegoś odkrywczego, ale zrobieniu po prostu lepszej fotografii zarówno od strony technicznej, jak i kompozycyjnej. Decyduje tu trafienie w odpowiednią temperaturę światła (bo choć zwykle wieczór jest podobna to nie taka sama), użycie odpowiednich ustawień sprzętu, no i w zasadzie przede wszystkim odpowiedniego wykadrowania. Gdyby postawić tam 100 osób z tym samym sprzętem o tej samej porze, to by było widać jak na rożnym poziomie można pstryknąć oklepany temat. Powyższe fotografie uważam za udane. Widać, że autor wie o co chodzi.
Być może gdybym oglądał codziennie takie zdjęcia, to by mi się nie podobały, tego nie wiem.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Suuper - szczególnie 5 :-D
Bardzo ładne prace, a 5 miodzio.
400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB
5tka elegancka
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Lepiej niż poprzednie, zdecydowanie. W szczególności wyróżniona już piątka.