Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Mam problem z... hm, no włąśnie, z czym?

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobesi Zobacz posta
    Ludzie, zostawcie biedne EIZO w spokoju, przecież ono zawinić nie mogło.
    Skoro my na swoich monitorach widzimy problem, to znaczy że ZDJĘCIE MA PROBLEM, a nie EIZO.
    Zalerzy co autro widzi a co kazdy z nas widzi, to fakt ze zdjeice ma cos nie tak. Ale pokaz mi eizo z prawdziwym fabrycznym ustawieniem kontrastu na 100% ino tylko próboje tylko powiedziec żeby jakoś to uporzadkować.

W dalszej kolejności trzeba by powtórzyć zdjęcie na tych parametrach ew zresetowac body, potem wedle wyników.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

monitor miał fabrycznie ustawiony kontrast na 100% i tego nie ruszałem. koniec kwestii. podobnie jak z resetowaniem body, gdy robiłem w RAW-ach.

sytuacja wygląda tak, że sam siebie oszukałem i Was trochę oszukałem - okazało się, że tamto zdjęcie nie było na zerowych ustawieniach. miało podbity kontrast do 50 i czernie do 5 (ACR). ale to nie zmienia faktu, że ten monitor pokazuje dużo więcej z cieniach, niż mój stary i nie mogę się do tego przyzwyczaić. w zasadzie to nie jestem pewien, czy mi się to podoba.

różnica jest taka, że nie ma tej paskudnej posteryzacji. ale nigdzie nie ma też czerni w zasadzie na żadnych ustawieniach ekspozycji. czy to w porządku?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    ale to nie zmienia faktu, że ten monitor pokazuje dużo więcej z cieniach, niż mój stary i nie mogę się do tego przyzwyczaić. w zasadzie to nie jestem pewien, czy mi się to podoba.

różnica jest taka, że nie ma tej paskudnej posteryzacji. ale nigdzie nie ma też czerni w zasadzie na żadnych ustawieniach ekspozycji. czy to w porządku?
    SX ma matryce z topowych modeli które nie przeszły rygorystycznych testów i dano je do paneli półke niżej.
    Ujme to tak to gdzie twoj stary monitor nić nie widział pokazuje czerń, SX widzi co tam jest i jeśli jest to półcienie pokazóje je, widzi czerń 0,0,0 to ja pokaże no ale gdzie naprawde w naturze znajdziesz taką czerń?

Stwórz sobie obrazek z wartościami RGB 0,0,0 i zobacz co pokaże ci SX. Jest aż tak dobry?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów